понеділок, 25 червня 2018 07:35

Набряк ніг знімають контрастні ванни

Автор: www.otekam.net
  Набрякання ніг найчастіше виникає при варикозному розширенні вен
Набрякання ніг найчастіше виникає при варикозному розширенні вен

— За день сидячої роботи ноги стають колодами. Опухають, ніби наливаються рідиною. Стає важко їх переставляти. Ще й судини повипирали. Парюся в спеку в штанях, бо соромно спідницю одягнути, — каже 35-річна Оксана ­Тодоренко з міста Сокаль Львівської області. — Така біда почалася після вагітності. Народила двійню, й, мабуть, вони мені ноги перевантажили.

Набрякання ніг найчастіше виникає за варикозного розширення вен. Його провокує погана робота венозних клапанів і зниження тонусу судин. У результаті кров застоюється, просочується крізь їхні стінки. Причин багато — спадковість, сидяча чи стояча робота. Також вагітність, переломи.

— Не треба відкладати обстеження, щоб вчасно виявити причину набряку ніг. У мене на прийомі пацієнт випадково дізнався про серцеву недостатність, — розповідає столичний судинний хірург Іван Малюта, 41 рік. — Ввечері ноги набрякали, а на ранок приходили в норму. І так понад тиждень. Жінка наполягла, щоб він пішов до хірурга. Боялася запустити варикоз, щоб не довелося робити операцію. Я направив його до кардіолога.

На важкість і біль у ногах часто скаржаться влітку. Хтось по закінченню роботи, а хтось — після відпочинку.

— Якщо людям, які були в дорозі довше трьох годин, зробити УЗД судин, то у кожного другого виявляють тромби. Питна вода за кордоном недешева, тому туристи під час поїздки п'ють мало, пітніють. Годинами сидять у автобусі.

Щоб уникнути набряку, влітку потрібно пити не менш, ніж 2 літри води. Щогодини вставати, якщо довго сидите в літаку, поїзді чи автобусі. Корисно розминати ноги — по черзі згинати й розгинати в колінах, підніматися навшпиньки. Шкідливо закладати ногу на ногу, так застоюється кров.

— При набряку допоможуть контрастні ванни. В одну миску налити холодну воду, в іншу — гарячу. Занурити ноги по щиколотки на 3 хвилини в теплу, потім швидко — в холодну на 10 секунд. Повторити 3–4 рази. Наприкінці опустити в миску з холодною водою.

Зараз ви читаєте новину «Набряк ніг знімають контрастні ванни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути