Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 01:35

9 ознак, що партнер вам не підходить

  Неблагополучні відносини гірше, ніж відсутність стосунків, вони руйнують життя, негативно позначаються на здоров'ї.
Неблагополучні відносини гірше, ніж відсутність стосунків, вони руйнують життя, негативно позначаються на здоров'ї.

Якщо ви виросли в неблагополучній сім'ї або в сім'ї з нездоровим кліматом, ризикуєте вступити в стосунки з неблагополучним партнером. Ви, швидше за все, вже в них вступили, вважають психотерапевти.

Найчастіше неблагополучні або нездорові відносини з партнером схожі на ті, які спостерігалися у вашій родині. І тут і там - проблеми, пов'язані з прихильністю, особистими межами, самооцінкою, залежністю від іншого, браком впевненості і готовністю терпіти фізичне або емоційне насильство.

В партнері нас приваблюють не його якості, найчастіше досить неприємні, а тільки те, що вся динаміка відносин вже знайома. Нам здається, що ми можемо контролювати те, що вже знаємо, на противагу новому, яке лякає. Якщо хтось ставиться до нас дуже добре, починаємо очікувати підступності, раптом він прикидається і ось-ось покаже справжнє обличчя? Мозок намагається переконати, що краще відразу знати правду.

 

Якщо ми вже засвоїли динаміку нездорових відносин, то навчилися грати за цими правилами. Якщо хтось надто нас контролює, ми починаємо реагувати пасивно-агресивно. C жорстокою і агресивною людиною "ходимо на пальчиках", щоб не спровокувати. Якщо партнер емоційно віддаляється, ми знаємо, як прив'язати його до себе, показуючи, як нам погано і що нам весь час потрібна допомога. Всі ці шаблони поведінки здаються відносно нормальними, тому що вони знайомі.

Неблагополучні відносини гірше, ніж відсутність відносин. Вони висмоктують енергію, яку ми могли б витратити на самовдосконалення. Руйнують соціальне життя, позначаються на здоров'ї і заважають шукати партнера, щоб вибудувати здорові відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ми обираємо емоційно недоступних партнерів

9 ознак того, що партнер не та людина, з якою варто підтримувати відносини:

1. Він (вона) вас ображає, робить боляче або принижує словами. Навіть якщо вибачається, не обманюйте себе, така поведінка неприпустима.

2. Партнер небезпечний або агресивний. Він погрожує завдати вам або собі шкоду, якщо ви його кинете? Вас тримають в заручниках, пора закінчувати стосунки.

3. Щоб "покарати" вас дрібні проступки він або вона починає вас ігнорувати або ставитися дуже холодно. Це маніпуляція.

4. Партнер на вас лається, кричить, дозволяє собі поштовхи, удари.

5. Він (вона) раптово зникає на якийсь час без пояснень.

 

6. Він дозволяє собі поведінку, описану вище, але звинувачує в цьому вас або колишніх партнерів за невдалий результат відносин.

7. Партнер приховує від вас інформацію про своє життя. Ви не берете участь у прийнятті рішень, фінансових і сімейних справах партнера.

8. Ваша думка нічого не значить. Партнер відразу відкидає будь-які пропозиції.

9. Ви не берете участь в його соціальному житті, він спілкується тільки зі своїми друзями. Ви залишаєтеся одна, але від вас вимагають готувати, прати, піклуватися про дітей і виконувати інші обов'язки. Ви відчуваєте себе прислугою без зарплатні.

Якщо ви помічаєте щось з перерахованого в стосунках, час йти. Ви заслуговуєте на благополучне і радісне життя з людиною, яка буде вас любити і піклуватися про вас.

Ті, хто перебуває у благополучних відносинах і мають "групу підтримки" з друзів і близьких, довше живуть і менше хворіють, ніж ті, хто самотній або підтримує неблагополучні відносини. Вони призводять до самотності, а також тривоги, депресії, хронічної озлобленості, нездатності зосередитися та інших проблем. Єдиний спосіб позбутися цих симптомів - вирватися із замкнутого кола постійного негативу.

Те, що ви закохалися, не означає, що людина вам підходить. Люди закохуються в тих, хто не тільки не поділяє їхніх інтересів, але й здатний зруйнувати їхнє життя. Але віра в те, що існуюча "хімія" - це головне, змушує зневажати голос розуму. Так, він алкоголік і спускає всі свої (і ваші) гроші в казино, але ж це любов і ви повинні бути разом попри все. Вибираючи супутника життя, прислухайтеся не тільки до відчуття метеликів у животі, інакше рано чи пізно настануть важкі часи. Також час від часу будь-які партнери жертвують бажаннями, потребами і часом. Але якщо заради любові доводиться поступатися почуттям власної гідності, амбіціями або навіть покликанням, це починає руйнувати вас зсередини. Близькі стосунки повинні доповнювати нашу індивідуальність.

Зараз ви читаєте новину «9 ознак, що партнер вам не підходить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути