Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 16:15

Жінкам треба купувати сукні

На "Українському тижні моди" в Києві вітчизняні та іноземні дизайнери протягом дев"яти днів представляли колекції прет-а-порте на осінь–зиму 2008–2009 років. Це одна з найпомітніших модних подій, яка показує, що носитимуть наступного сезону.

Більшість дизайнерів звернулися до ретро-деталей.

— Старий одяг не люблю, однак колекцією хотілося відтворити часи маминого дівоцтва. Я зробила романтичний крій 50–60-х років минулого століття, — розповідає дизайнерка Світлана Тегін, 36 років.

У її колекції був тільки один комбінезон і штани-капрі. Решта моделей — спідниці та сукні до колін, а також міні. Горловини дизайнерка прикрасила напівкруглими комірцями з органзи або хутра. Низ зафіксувала цупкими смужками з такої самої тканини. На грудях поверх тканини нашила тонкі шматки шкіри.

— Дівчата дефілювали в окулярах із моєї власної колекції, — каже Світлана Тегін. — Я купила 13 штук у колекціонера. Там є "Діор" з "Ів Сен Лораном".

Львів"янка Олена Даць, 29 років, пошила теплі сукні з мохеру та вовни у стилі 30-х років. Взяла відтінки сірого, бежевий та чорний. Більшість моделей викроєні колом, без гострих кутів.

— Крій такий, що рукав сукні може перетворитися на кишеню або додаткову спідницю, — зауважує Олена.

— Суконь було найбільше в цьогорічних роботах дизайнерів, — каже прес-секретар президента Ірина Ваннікова, 32 роки, після перегляду колекції Вікторії Гресь.

Столична дизайнерка Анна Бабенко, 40 років, теж вважає, що в сезоні "осінь–зима 2009" сукня буде головною деталлю жіночого гардеробу. Бабенко не пошила жодних брюк. Довжина її суконь — до колін. Широкі рукави з легкої, летючої тканини. Пояси з металевими та сріблястими пряжками підкреслюють талію. До суконь Бабенко пропонує прозорі накидки з органзи та шовку. Осінні плащі з її колекції також схожі на сукні — у них підкреслена лінія талії.

— Із вовною і кашеміром працював уперше, — зізнається 25-річний дизайнер Андре Тан. — Захотілося показати, як тоненькі і тендітні жіночі ручки потопають у мохері.

Колекцію сірих суконь він розбавив двома фіолетовими.

Бабенко не пошила жодних брюк

— Однак восени і взимку модним буде смарагдовий колір, — запевняє дизайнер, — в Італії цей колір вже найпопулярніший. Я ось теж у смарагдовій сорочці.

До яйцеподібних суконь Андре Тан пришив короткий рукав-ліхтарик. Під низ моделі надягали тонкі чорні гольфи. До сукні-олівця, яка тримається навскіс на одному плечі, дизайнер пропонує яскраву смарагдову шовкову сорочку з пишними розширеними манжетами із органзи, що прикривають долоню.

Людмила Кисленко, 48 років, пропонує на зиму легкі, майже літні сукні. А до них тепле хутряне взуття, рукавички рожевого кольору та плетені шапочки.

Стриманий силует сірих суконь Анна Бублик, 26 років, прикрасила невеличкими жабо з рюш та косичок. Короткі рукава всипані дрібними квітами та густими складками.

Оксана Караванська зробила сумку-віслюка

Великі жіночі сумки залишаються модними. Їх у своїх колекціях на Українському тижні моди представили більшість дизайнерів. Із великими блискучими шкіряними сумками виходили на подіум і чоловіки.
Дизайнерка Лілія Літковська зробила великі м"які тигрові сумки. Анна Бублик — блискучі сірі в тон до курток.
— Сумки з натурального лаку, — ділиться Бублик. Вона у кедах і широких джинсах. — Є об"ємні з круглим значком А.Б. А є й маленькі — під коктейльні сукні.
До вечірніх прямокутних аксесуарів дизайнерка не пришила ручок, їх носять у руці. У невеликих сумок, що нагадують плоскі морські камінці, є прорізні ручки.
Багато жіночих сумок розробила львівська дизайнерка Оксана Караванська. Вона надала їм форми качки, віслюка, човника, кульки. Є сумки, що нагадують полум"я — з червоними язиками, або сіро-сині — наче морська хвиля.
— Якщо матимете сумку від Караванської, завжди будете модними і стильними, в якому одязі ви не були б, — каже Оксана Караванська.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам треба купувати сукні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути