Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2007 14:37

Восени носитимуть короткі жакети та спідниці із завищеною талією

"Мама щороку приїжджає з Кіровограда до нас із чоловіком у гості наприкінці серпня, — розказує киянка Уляна Туганова, 29 років. — У неї день народження 24 серпня. Я в подарунок влаштовую шопінг по місцевих магазинах".

У кіровоградських крамницях та на базарах одяг — ширвжиток, вибрати немає з чого. Мати Уляни, 49-річна Оксана Крилова, працює секретарем на приватному підприємстві. Каже, мусить виглядати пристойно.

— Але по магазинах мама ходити не дуже любить. Тому до її приїзду я роблю розвідку, — розказує Уляна. — Обходжу всі торговельні центри та великі магазини — придивляюся до фасонів, кольорів і цін. А з мамою ходжу вже вибірково.

Тиждень тому Туганова вирішила зробити першу вилазку на ринок "Петрівка" та в торговельний центр "Городок".

— Цього року мода трохи змінилася, — зауважує вона. — Майже всі піджаки короткі, а лінія талії на спідницях та брюках завищена. Але багато й класичних фасонів.

У магазині "Кейо", що в ТЦ "Городок", продають угорський одяг. Висить багато піджаків із вишивкою та аплікацією. Спідниці до коліна (від 280 грн) продавець-консультант радить жінкам середнього віку одягати з френчами (680 грн) — вони підкреслюють талію.

— У магазині "Мозаік" з"явилися костюми з сірого плюшу, — веде далі Уляна. — Край спідниці загнутий донизу — як пелюстки. Піджак вище лінії талії, борти заокруглені. Застібається на великий сірий ґудзик. Коштує 280 гривень.

Вітчизняна марка "Вілонна" для жінок будь-якого віку теж радить сірий колір. Піджаки літньої та осінньої колекцій шиють без кишень. У всіх моделях за допомогою виточок акцентується увага на талії та стегнах. Блузки у "Вілонни" шовкові та атласні. Рукава — "ліхтарики". Майже всі з тоненькими атласними пасками.

Майже всі блузки з тоненькими атласними пасками

— На базарі колекції переважно минулого сезону — багато льону й тонкого трикотажу, — розказує Уляна. — Для прохолоднішої погоди вибір є, а от для міжсезоння одяг однотипний — спідниці прямі, з маленьким розрізом ззаду. Піджаки довжиною до стегна, з накладними кишеньками. Кольорів, щоправда, багато. Але маму я вирішила туди не вести.

Ілона Міндей, 31 рік, вибирає в столичному магазині "Промод"  сукню-"олівець". До неї — короткий піджак.

— Такі сукенки не виходять із моди, тому зможу носити її і навесні, — розказує вона. — А лляний короткий піджак без ґудзиків робить модний акцент. Таким чином я вбиваю двох зайців.

— А я одягаюся тільки на "Даринку", — розказує 24-річна киянка Зоряна. — Там можна знайти такий самий одяг, як у столичних бутиках. А ціна нижча на 50–150 гривень. На осінь я собі купила чорно-білий піджак і спідницю. За все заплатила 550 гривень.

У магазинах ТЦ "Комод" на осінь пропонують костюми в чорно-білій кольоровій гамі. Піджаки, спідниці та сукні можна вибрати у смужку, клітинку та горошок.

— Я до нового сезону завжди шию собі декілька костюмів, — ділиться Олена Бринишена, 52 роки. — Маю знайому дівчинку, що закінчила університет технології та дизайну. Вона відслідковує новинки у світі моди. Тому мене на роботі вважають законодавицею моди, хоч я й не особливо тим переймаюся. Але наші магазини працюють із затримкою у плані модних моделей до півроку.

На осінь Бринишена пошила приталений піджак і вкорочений однобортний жакет, пряму звужену спідницю із завищеною талією. До неї жінка купила широкий пояс-корсаж. Восени модно підкреслювати талію.

Лілія Пустовіт шиє блузи з квадратною горловиною

Київська дизайнерка Лілія Пустовіт готує колекцію для літа-2008. На запитання, що буде модним цієї осені, довго згадує.
— У моїй колекції було багато коротких жакетів і вузеньких штанів-"сигарет", — розказує по телефону. — Із 80-х повернувся сірий колір, але його можна поєднувати з яскравими вкрапленнями. Я використовувала всі відтінки темно-зеленого.  Було багато різноманітних за кроєм та довжиною жилеток та трикотажні кофти великих об"ємів, — веде далі вона. — Раджу носити жінкам вузенькі краватки. Низ спідниць усе ще тюльпаноподібний, але лінія талії вже завищена, як у 90-х.
Майже всі блузки, вечірні та коктейльні сукні в колекції Пустовіт пошиті з атласу, а вирізи мають квадратну форму.

Зараз ви читаєте новину «Восени носитимуть короткі жакети та спідниці із завищеною талією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути