Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2012 00:15

Ванну утеплюють монтажною піною

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Чавунні ванни обробляють знизу піною. Вона тримається довше, ніж плівка з фольгою. Аби підставка не рипіла, 
стик із ванною промащують герметиком
Чавунні ванни обробляють знизу піною. Вона тримається довше, ніж плівка з фольгою. Аби підставка не рипіла, стик із ванною промащують герметиком

Черкасець Костянтин Кучеренко 12 років підробляє на ремонтах будинків, квартир. Облицьовує плиткою. Ванни перед установленням утеплює. Радить робити це звичайною монтажною піною.

— Найоптимальніший варіант, — пояснює. — Продаються клейкі плівки з шаром фольги. Але такі з часом відстають, та й не так тримають тепло. А в гарно утепленій ванні вода довго не холоне. Відчуття, ніби знизу додатковий підігрів.

Перед установленням ванни ретельно витирає її зовні вологою ганчіркою від пилу. Чекає, доки метал висохне. Для запінювання використовує не трубку, а пістолет. Так зручніше регулювати подачу піни.

— Трубка дає товстий шар, тому витрати на обробку ванни будуть значно більші. Й не так акуратно, доведеться після засихання підправляти  ножем. Якщо рівномірним шаром накладати, то на утеплення вистачить балона, 750 мілілітрів. У холодну пору потримайте балон із піною спершу в теплій воді. Але не в гарячій, щоб не розірвало.

Починає вкладати піну тонкими смугами знизу по колу. Виходить суцільна спіраль.

— Доходжу до середини стінок чи трохи вище. За годину піна піднімається й огортає ванну рівномірним шаром. Стає завтовшки приблизно 1,5-2 сантиметри.

Встановлює ванну на цегляні підставки. У місцях дотику з цеглою піну вирізає.

— Якщо ванну встановити безпосередньо на цеглу, то при купанні скреготітиме від найменшого руху. Дехто, щоб уникнути тертя, підкладає шматки тонкої гуми. Але є простіший спосіб — у місцях дотику до цегли тонко змащую силіконовим герметиком.

Ванну обкладає цеглою та облицьовує плиткою. Отвір знизу затуляє двома склеєними у вигляді дверцят плитками. Їх прикріплює на магніти чи прикручує на дюбель.

— Магніти добре тримають, у будь-який момент можна добратися до труб. Щоб легше було працювати під ванною, слід робити більший отвір, мінімум 30 на 30 сантиметрів.

Зараз ви читаєте новину «Ванну утеплюють монтажною піною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути