Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 16:46

Улітку модні капелюхи з широкими полями

Автор: фото: REUTERS/Toby Melville
  Німецька футбольна уболівальниця прикрасила капелюшок стрічкою в кольорах національного прапора. Широкі поля головного убору виготовили методом рідкого плетіння
Німецька футбольна уболівальниця прикрасила капелюшок стрічкою в кольорах національного прапора. Широкі поля головного убору виготовили методом рідкого плетіння

"Енергетику інших країн приємно відчувати на голові, — починає розмову Світлана Сорокіна, 42 роки, дизайнер капелюхів, одягу та інтер"єру. — Цього літа модно носити екзотичні та гламурні шляпи: прикрашені мушлями, перлами, декоративними крабами, пташками та метеликами".

Світлана Сорокіна пошила більш ніж 200 капелюшків для Катерини Осадчої, ведучої телепередачі "Світське життя" на Першому національному каналі.

— Саме я порадила змінювати образ Каті за допомогою різноманітних шляпок, — говорить дизайнерка. — Люблю сміливі експерименти з головними уборами, тому переконала команду проекту, що це буде доречним.

На думку дизайнерки, цього літа слід носити широкополі капелюшки з бавовни, льону, соломки звичайної і кокосової та сезалю — індійської рослини. Колір головного убору для пляжу має бути яскравим: зеленим, помаранчевим, блакитним.

— На однотонних капелюхах роблю кольорові акварельні мазки, — говорить Сорокіна. — Якщо раніше головний убір підбирали до взуття та сумочок, нині головне, аби на жінці була яскрава пляма в тон капелюху.

Цього року Світлана Сорокіна пошила подвійні капелюшки: нижній — ажурний, добре тримається на голові, а верхній, щедро декорований, служить прикрасою жінці.

— На море треба брати убір з широкими полями, — переконує киянка Оксана Коломієць, 25 років. Жінка вибирає капелюшок на столичному Житньому ринку. — Минулого року я поїхала в бейсболці й першого ж дня обпалила під пекучим сонцем вуха, хоч і мазала їх сонцезахисним кремом. Тож тепер виберу панаму з найширшими полями, що спадатимуть до самих плечей. Вона захищатиме й очі від сонця, тож не прийдеться в окулярах ходити.

Твердий край дозволяє змінювати форму

На столичному Житньому ринку продають літні капелюхи ціною від 15 до 250 грн зі штучної та натуральної сировини. Поверхня більшості виробів прикрашена стразами, атласними стрічками або кольоровими пір"їнами.

— Молодші жінки просять натуральні капелюхи, — каже Андріана Сегеда, 36 років, — вироби зі звичайної соломки продаю від 45 до 110 гривень. За 250 віддаю з кокосової.

За словами Сегеди, цього літа жінки купують капелюшки переважно з широкими полями, у кант яких вшито тверду волосінь.

— Твердий край дозволяє змінювати форму шляпи, — пояснює Сегеда, — можете зробити край прямим чи хвилястим, навіть у вигляді ковбойської шляпи можна його скрутити. А що головне для жінки? Виглядати щодня по-новому!

На другому поверсі торговельного центру "Україна" у відділі "Головні убори" продають капелюшки з соломки, бавовни та джинсу.

— Матеріал на літо обов"язково має пропускати повітря, — каже продавчиня. — Він має не тільки захистити голову від сонячного удару, а й волосся від вигорання та пересушення. Цього літа панянки купують широкополі панамки з полями рідкого плетіння.



Невисоким жінкам слід заколювати поля

— Цього літа фаворитом сезону можна вважати широкополий капелюх із круглою тулією, — говорить Марта Холод, 31 рік, столична дизайнерка капелюхів. — Потилична частина має щільно облягати голову. Головний убір може бути з тканини чи соломки. Якщо хочете відчувати себе комфортно в спеку, раджу не скупитися та придбати капелюх із натуральних матеріалів: льону чи котону.

Дівчина, яка віддає перевагу спортивному стилю, безглуздо виглядатиме в широкополому капелюсі, переконана дизайнерка. Для неї підійде кепка зі стразами або вишивкою з мереживом.

— Не раджу вибирати капелюх з широкими полями жінкам невисокого зросту. Він візуально зробить жінку ще нижчою. Мініатюрна жінка може скористатися маленькою хитрістю, — усміхається жінка. — Виберіть капелюх такого ж кольору, як купальник, підніміть поля доверху і заколіть брошкою-квіткою. Однак який би капелюх ви не вибрали, головне — колір. Це літо незвичайно яскраве. Не бійтеся вибирати яскраву палітру. Жінка цього сезону схожа на тропічного метелика, що привертає захоплені погляди оточуючих.

Романтичний стиль підкреслить хустина

— Улюблену шляпу з соломки купила собі торік на Андріївському узвозі, — говорить киянка Марина Туркменбаєва, 31 рік. — Вона натурального кольору. Поля мають сантиметрів 20. Оздоблюю шляпу хусточками, квітами та вишивкою.
За словами Туркменбаєвої, кожна жінка може змінювати свій образ за допомогою шляпи.
— Романтичний стиль можна створити за допомоги хустинки, пов"язаної поверх капелюха, та маленької бутоньєрки з живими квітами, — стверджує. — Із трояндою в капелюсі жінка має більш агресивний вигляд. З українським паском-запаскою виглядатиме жіночною та беззахисною. А якщо на однотонній стрічці вишити блискітками чи бісером візерунок, то в такій шляпі можна навіть у ресторані з"явитися.

Зараз ви читаєте новину «Улітку модні капелюхи з широкими полями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути