вівторок, 21 серпня 2018 05:35

Укртелеком замінить стаціонарні телефони на бездротові

Укртелеком почав заміну стаціонарних телефонів на мобільні в Жовтих Водах на Дніпропетровщині. При цьому номер телефону абонентів і вартість розмов лишаються старими. За позитивного результату досвід поширять на інші регіони України.

— Ми видаємо людині телефонний апарат із встановленою чіп-картою мобільного оператора. Його оренда коштує гривню на місяць. Новий апарат нагадує звичайний домашній телефон. Для реалізації проекту використовують наш фіксований зв'язок і мобільний оператор "Тримоб", — каже директор Департаменту корпоративних комунікацій Укртелеком Михайло Шуранов. — Ми вирішили запропонувати абонентам використовувати підключення через мобільну мережу, щоб зменшити витрати на обслуговування телефонних ліній. Наприклад, досить часто крадуть телефонний кабель, щоб здати на брухт. Злочинці вирізають ділянку кабелю, і як тільки ми його відновили — крадуть знову. В одному й тому ж місці ремонтували по п'ять-сім разів на місяць.

— Стаціонарні телефони відмирають, бо в більшості є мобільники. Дротовий зв'язок потрібен лише організаціям і компаніям. Потрібно три-п'ять років для повного переходу з аналогового до цифрового зв'язку, — говорить 38-річний Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг". — Кабелі, що залишаться від стаціонарних телефонів і будуть придатні, використають для проведення інтернету, якщо ні — демонтують.

Зараз ви читаєте новину «Укртелеком замінить стаціонарні телефони на бездротові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути