пʼятниця, 28 вересня 2007 15:46

Світлана Тегін пошила на зиму вироби з кашеміру

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  На осінь Оксана Караванська пропонує чоловікам носити піджаки в жовто-чорну та чорно-блакитну клітинки з блискучої, наче проклійоненої, тканини. Краватки до таких моделей пошито у вигляді метелика
На осінь Оксана Караванська пропонує чоловікам носити піджаки в жовто-чорну та чорно-блакитну клітинки з блискучої, наче проклійоненої, тканини. Краватки до таких моделей пошито у вигляді метелика

У столичному "Альта-Центрі" на Петрівці відбувся показ "Трейд Марк Дефіле". Це дизайнерські розробки, що вже пішли в серійне виробництво. Зимові та літні колекції представили українські й російські модельєри.

На показі переважав одяг бежевих та сірих кольорів і відтінків. Майстри  у своїх колекціях поєднали тканини, різні за кольорами та фактурою. Нині в столичних магазинах багато речей у чорно-білу та кольорову клітинку. Але в дизайнерських колекціях клітинка трансформувалася у делікатно тонку та ненав"язливу.

Перед показом дизайнерки Оксани Караванської, 41 рік, на подіумі стоїть деревце, прикрашене бантиками, стрічками, пасками, краватками та колготками. Волосся дівчат-манекенниць заплетене в косу. На трикотажних футболках та кофтинках бежевого кольору карпатські краєвиди та гуцули з трембітами. Караванська каже, що колекцію створила під враженням від мандрів Карпатами.

Майже всі моделі дефілювали в бриджах та шортах. Їх носитимуть восени і взимку. Переважали чобітки срібного й золотавого кольорів з м"якими халявами. А шкіряні сумочки пошиті у вигляді кольорових поросяток.

Столична дизайнерка Голда Виноградська, 33 роки, представила серію вечірніх суконь. Колекцію "Ваша величність" вона пошила з шовку, парчі, шкіри, тафти та жакарду.

— Золотаві сукні з обробленого джинсу, — розповідає жінка. — Ця тканина водонепроникна.

У цій колекції Виноградська поєднала шкіру та легкі шифонові тканини. Комірці пошито стійкою.

Піджаки мають великі капюшони, що спадають аж до талії

— Незабаром наш бутік переїде з "Альта-Центру" до торгового центру "Олімпійський", — попереджає Голда.

Світлана Тегін, 36 років, представила колекцію "Тегін Кашемір". Каже, що ці речі давно продаються у її бутіках. Але це перший показ для масової аудиторії.

— Кашемір ми привезли з Монголії, — говорить дизайнерка, — він значно тонший і ніжніший від вовни, його нитка в п"ять разів тепліша. А це найважливіше для зими.

У колекції переважають сірі кольори. Верх суконь нагадує кофтинки — модель застібається на кілька ґудзиків. Горловина — невеличкий трикутний комірець. Рукава з ушитими манжетами. Є сукні, де верх, наче спортивна майка — з вирізаними напівколами на спині. Паски на сукенках тільки для декору. Довжина майже всіх виробів до коліна. Такі сукні дизайнерка поєднала з довгими плетеними кардиганами.

Крій суконь у чорно-білу смужку вільний. Але моделі від Тегін підкреслюють фігуру.

— Вважаю, що сукні ще довго будуть модними, — каже Світлана. — Зимовий одяг має бути зручним, легким і добре зігрівати.

Дизайнер з Одеси Григорій Ніколаєв для ТМ "Наталі Болгар" представив літню колекцію в стилі 40–50-х років минулого століття. Довжина жіночих спідниць — до коліна. Майже всі моделі з розрізами до стегна. Піджаки приталені, а брюки — капрі довжиною нижче литки. Одяг облягає фігуру.

Дизайнерка Олена Олійник із Києва використала тільки натуральні тканини різних фактур. Піджаки пошито з квітчастої блискучої тканини, схожої на шовк. Усі моделі довжиною до стегна, з підкресленою лінією талії. Рукава, корсет та спина прошиті  складками, схожими на "гармошку". Піджаки мають великі капюшони, що спадають аж до талії. Підкладка капюшонів та самого піджака — однотонний трикотаж. Її колір контрастний до основного. В одному виробі Олійник поєднує декілька тканин у дрібну квіточку.

Майже всі дизайнери у своїх колекціях використовують веселі картинки-принти та кольорові аплікації.

Дизайнерський одяг продаватимуть від 100 доларів

Цього року в проекті "Трейд Марк Дефіле" брали участь 17 колекцій.
— Такі акції — це добра нагода привернути увагу українців до своїх торгових марок, — каже столична дизайнерка Альона Сереброва. — Бо український одяг якісний і модний.
Моделі, представлені на показі, продаватимуть у різних розмірах. Одна річ коштуватиме від $100. Такий одяг можна буде знайти в дизайнерських магазинах та ательє.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Тегін пошила на зиму вироби з кашеміру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути