Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 15:46

Спідниці для пишних панянок шиють із додаванням еластану

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Продавець-консультант магазину ”Богатир”, що на столичній вулиці Федорова, 6, Вікторія Скрипник показує літні чоловічі бавовняні шорти в червоні квіти 80 розміру. Вони найбільші в асортименті магазину
Продавець-консультант магазину ”Богатир”, що на столичній вулиці Федорова, 6, Вікторія Скрипник показує літні чоловічі бавовняні шорти в червоні квіти 80 розміру. Вони найбільші в асортименті магазину

"Жінці з пишною фігурою підібрати одяг складніше, ніж зі стандартною, — переконана 57-річна Ірина з Криму. — Спеціалізованих магазинів у маленьких регіонах мало. Тому я кілька разів на рік приїжджаю до столиці обновити гардероб".

Три роки Ірина купує речі в магазині великих розмірів для жінок "Руслана" на столичній вул. Червоноармійській, 145/1. Тут пропонують одяг 42–64 розмірів ділового, класичного, спортивного стилів і для дому.

— Модельєри враховують повноту і зріст. Тут можна підібрати ансамбль із різних колекцій, — пояснює жінка. — Одних топіків майже 40 різновидів.

Кримчанка приміряє брюки, спідниці та блузи. У перервах смакує кавою, звареною продавцями-консультантами.

— Бачите, — підводиться зі стільця, — приміряла джинси кавового кольору з вишитою на стегні квіткою. Здавалося б, це молодіжна модель, однак штани не виглядають на мені вульгарно. А я ж уже бабця, тож не можу бути, як папуас!

Одяг у магазині — з легкої повітропроникної тканини, — зауважує 29-річна Тетяна Різніченко, регіональний менеджер "Руслани".

— У кольоровій гамі для пишних жінок є яскравіші орнаменти, ніж у колекціях стандартних розмірів, — запевняє Тетяна. — Це для того, щоб акцентувати увагу на жіночих принадах.

Жінка каже, у тканині для брюк і спідниць є еластан. Він сприяє кращій посадці вбрання по фігурі. Крій верхнього одягу вільний, летючий.

У "Руслані" продають вироби торговельних марок "Кавіта", "Апріорі" та "Лаура" виробництва Німеччини й Італії.

Топи в магазині можна вибрати від 599 грн, брюки коштують 700–900, жакети — 1099, капрі — 700. У магазині є стенд з "гарячими" пропозиціями.

Майстер у магазині підшиває одяг по фігурі

— Дехто розуміє, що висока якість не може бути дешевою, — пояснює Різніченко. — Натуральна тканина, з якої пошили одяг, проходить спеціальну обробку. Вона не мнеться, на ній не залишаються плями від поту.

У магазині "Богатир", що на Федорова, 6, у Києві продають вбрання великих розмірів для жінок і чоловіків виробництва Франції, Німеччини, Туреччини й України.

— Це помилка часів совдепу, вважати, що огрядна жінка має носити чорний та невиразний одяг, — вважає Ірина Марущак, заступник директора магазину. — Мода для пишних жінок така сама, як і для панянок зі стандартними фігурами. Наші клієнти ображаються, якщо в магазин завозять сірі, мішкуваті моделі. Молодь хоче виглядати гарно, елегантно й модно, тому розкуповує одяг із рюшами, у складку, з вишивкою.

Пишні панянки із задоволенням купують яскраві туніки з лосинами і капрі.

— Жінки підбирають гардероб залежно від особливостей фігури, — продовжує Марущак. — Декому пасують приталені блузи і вільні спідниці. Інші навпаки — підкреслюють стегна і ховають талію. Однак вільний крій в ансамблі має чергуватися із приталеними речами.

Ситцеві плаття в "Богатирі" пошили по фігурі. У лляних сарафанів крій вільний. Вечірні сукні оздобили стразами, воланами та блискітками. Джинси з нової колекції мають високу талію.

— Огрядні чоловіки більш консервативні у підборі гардеробу, — запевняє Марущак. — Два роки тому рожевих сорочок можна було навіть не пропонувати. Тепер — носимо, бо це по телевізору показують. Жінки із задоволенням беруть джинси зі стразами.

У магазині "Богатир" є стелажі з одягом для відпочинку: джинсами, шортами, майками і яскравими сорочками-"гавайками".

— Пишнотілі панянки звертають увагу й на посадку штанів, — говорить Тетяна. — Маємо в асортименті джинси з резинками на поясі для жінок, у яких є проблеми з пропорціями — велика різниця в об"ємі талії та стегон.

У магазині "Богатир" працює майстер. Він підшиває одяг по фігурі. Розмірний ряд жіночих колекцій від 52 до 76, чоловічої — 58–80.

Теніски у "Богатирі" продають від 59 до 490 грн, шорти — за 109–220, футболки — за 30–600, спідниці — від 129 до 1000.

На Червоноармійській, 102а, у магазині "Хелен Гранд", асортимент майже такий, як і в інших магазинах одягу великих розмірів. На столичних базарах продавці пропонують пишнотілим жінкам мішкуваті блузи та спідниці.

Огрядним радять носити підбори

Дизайнерка столичного ательє "Адольфо" Світлана Голубікіна, 46 років, шиє одяг для жінок із пишними формами.
— Головне — вміти підібрати гардероб, — запевняє Голубікіна. — Пишні панянки повинні вміти приховати недоліки й підкреслити принади фігури. Вважаю, що недоречно виглядатиме огрядна фігура в міні-спідниці. Однак глибокий V-подібний виріз навпаки підкреслить жіночність.
За словами дизайнерки, якщо жінка має огрядні руки, рукав виробу краще підбирати довгий, а не короткий із напівпрозорої тканини.
— Потрібно уникати різких кольорових контрастів в ансамблі. Взуття бажано носити на невеличких підборах, однак у жодному разі не на шпильці. Сумочка великого розміру виглядатиме доречніше за невеличку.
Головне — уникати однотонності в підборі гардеробу, зазначає Голубікіна.
— Раджу підбирати одяг із різної за фактурою тканини, — продовжує жінка. — Блискучі сатин і шовк підкреслюють випуклості фігури. Бархат і плюш навпаки згладжують проблемні місця. Якщо вміло розставлятимете акценти і усміхатиметеся — будете королевою!

Зараз ви читаєте новину «Спідниці для пишних панянок шиють із додаванням еластану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути