У батьків киянки Тетяни Кравченко, 35 років, старий розкішний сад на столичних Осокорках.
— Улітку не знаємо, куди діти врожай. Роздаємо сусідам, друзям. Трохи закриваємо компоту. Непогано було б робити домашній сік, — каже Тетяна.
Жінка думала купувати комбайн із соковідчавленням. Та ціла гора фруктів йому не до снаги. Тому наважилася на соковижималку. І подруга те саме казала: три роки тому купила "Тефаль". Він жодного разу не підвів. Тетяна вирішила прицінитися у столичних магазинах побутової техніки.
У соковижималці плоди подрібнюють металеві терки. Потім кашоподібна маса потрапляє до сепаратора. Там із цієї суміші відокремлюється сік. Що потужніший прилад, то швидше він справиться з овочами чи фруктами. Але, на відміну від кухонних комбайнів, у соковижималках металева, а не пластикова сітка. Вона краще очищає сік.
Менеджер "Мега-Максу" на Проспекті Миру, 1 Ярослава Ясинська, 23 роки, порадила нову модель "Мулінекс" ВКА-347. Така за півгодини переробляє 30 кг яблук. Ще один плюс — вона добре фільтрує навіть сік із винограду — кісточок не буде.
— Із різних фірм краще вибирати "Філіпс", "Браун" або "Мулінекс", —вважає 25-річна Наталя Манченко, менеджер "Фокстроту" на пр. Воз"єднання, 1. — Добре, коли у приладі закладено дві швидкості: для м"яких і для твердих плодів.
Добре, коли є дві швидкості: для м"яких і для твердих плодів
Віта Антонюк, 25 років, з "Ельдорадо" на вул. Глибочицькій, 44 погоджується: потужний (хоча й одношвидкісний) "Браун" легко впорається з будь-якими продуктами. Проте на різні фрукти і овочі варто купувати соковижималку з двома швидкісними режимами.
— Обов"язково зверніть увагу на форму сепаратора, — зауважує менеджер "Домотехніки" Юрій Кохан, 28 років. — У конусоподібному вичавлюється 95 відсотків соку, а в циліндричному — тільки 65. Але "конуси" швидко забиваються: вже після чотирьох склянок соку їх треба чистити. Хоч у вітчизняних мережах, як правило, є тільки соковижималки з циліндричним сепаратором.
Практично немає у наших магазинах і шнекових соковижималок. Їх виготовляють російські компанії. За конструкцією вони схожі на м"ясорубку — зручно вичавлювати сік зі смородини, вишень або аґрусу. Сік витікає з одного боку, вичавки лишаються з іншого.
— Зрештою, більшість центробіжних соковижималок відомих закордонних фірм можуть чавити сік з вишень, винограду, аґрусу чи смородини, — пояснює Юрій Кохан.
Тетяна Кравченко купила "Мулінекс" ВКА 347 у "Домотехніці". Ця модель дорожча від інших соковижималок цієї марки. Але потужніша — швидко впорається навіть з багатьма кілограмами яблук. І має піновідділювач: піна не потраплятиме у склянку з соком. Таку функцію має і "Філіпс 1821", але він програє в потужності.
Скільки коштує прилад
Назва моделі | Потужність, Вт | Кількість швидкостей | Ємність чаші для соку, л | Ємність чаші для сусла, л | Гарантія, років | Ціна, грн* |
Кенвуд JE 350 | 150 | 2 | 0,4 | 0,9 | 1 | 230,8 |
Делонджі KC 280 | 170 | 1 | 0,5 | 1,2 | 1 | 230,8 |
Філіпс HR 1840 | 300 | 2 | 0,7 | 1,5 | 2 | 439,8 |
Тефаль ZE 4001 | 200 | 2 | 0,7 | 0,9 | 1 | 339,8 |
Браун MP80 | 240 | 1 | 0,5 | 1,2 | 2 | 419,8 |
Мулінекс BKA 347 | 600 | 2 | 0,8 | 1,3 | 2 | 499,8 |
*Ціни супермаркету "Домотехніка"
Коментарі