Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 14:39

Щітка з натуральною щетиною не псує волосся

"За два тижні на морі зіпсувала волосся. Після солоної води воно спочатку куйовдилось, а потім розпушувалося, як кульбаба. Я вирішила, якщо розчісуватиму доки воно вологе, то зачіска матиме кращий вигляд. Та зробила ще гірше. Дерев"яним гребінцем стільки волосин вискубла", — жаліється 25-річна киянка Світлана Мітючок, показуючи посічені кінчики довгого русявого волосся.

Дівчина вибирала новий гребінець у магазині косметики та побутової хімії "ДЦ" на столичній Солом"янці. За порадою перукаря вирішила купити дерев"яну масажку. Вона не вискубуватиме волосся, а обережно розчісуватиме. Але на ній мають бути ретельно відполіровані зубчики, інакше гребінець шкодитиме.

— Кілька разів купувала дерев"яні пласкі гребінці. Розчісують вони добре, волосся було шовковисте й гладеньке. Та як упустиш його на підлогу, відразу тріскається навпіл. Надто швидко брудниться й вимити майже не можливо, — вважає 30-річна киянка Олена Газда.

Гребінець потрібно вибирати відповідно до типу волосся: густе чи рідке, сухе чи жирне, запевняють перукарі.

— Розчісуватися гребінцем іншої людини не можна. Не підходящим інструментом і зачіску не зробите, і волосся зіпсуєте. Якщо кінці раптом почали дуже сіктися чи швидко жирніє голова, спробуйте підібрати інший гребінець, — пояснює 38-річна Оксана Євтушенко, старший перукар салону краси "К Лео" на Чоколівці.

Для будь-якого типу волосся, на думку перукаря, найкращі — з натуральною щетиною. Коштують вони не менше 45 грн. Зате м"яко масажують шкіру, не електризують і не травмують волосся.

— Натуральні зубчики приємні на дотик — не надто тверді й не зовсім м"які. На кінцях обов"язково мають бути гладенькі кульки. Вони не дряпатимуть шкіру голови і не вириватимуть волосин. Проведіть щіткою по долоні. Якщо вона приємна — товар добрий, — веде далі перукар, стискаючи у руках круглу товсту щітку.

Оксана Євтушенко дістає з шухляди майже десяток різних гребінців. Каже, що всі якісні, тому слугують п"ятий рік поспіль. У перукарки є кілька двосторонніх гребінців, три брашинги різної ширини (круглий гребінець із щетиною по колу), чотири пласкі з різною частотою зубчиків та кілька гребенів для укладки.

— Бачите, у мене всі пластмасові. Металеві раджу викинути. Щітки з металевими зубцями травмують шкіру голови й жахливо псують волосся. Не можна користуватися нею й під час фарбування. Вона окислиться й колір буде зовсім не той, на який ви чекали,— додає Оксана Євтушенко.

25-річний киянин Денис має волосся майже до пояса. Користується пластмасовим круглим гребінцем.

— Розчісує добре, але до нього дуже прилипає жир та пил. Доводиться щотижня мити. За чотири-п"ять місяців так забруднюється, що мушу міняти на новий.





Якісна масажка має товсті зубчики

Для волосся корисний щоденний масаж щіткою, вважає Оксана Євтушенко зі столичного салону "К Лео".

— Щітка прибирає з волосся пил і бруд. Масаж посилює кровообіг у шкірі голови. Це покращує живлення та ріст волосся. Воно стає блискучим і має доглянутий вигляд. Жодний засіб для миття голови не дасть такого ефекту, — каже Оксана.

Щітка-масажка має багато зубчиків із заокругленими кінчиками. Чим більша площа зубчиків — тим кращий масаж. Найкращого результату досягають, якщо нахилити голову вниз і почати розчісувати з потилиці до лоба. Так знімають втому та головний біль.

— Якщо волосся ламке, з посіченими кінцями, розчісуватися щіткою не можна. Підійде лише гребінець. Щітка протипоказана й для жирного волосся, вона розмаже жирову змазку по всій голові.

Мокрі коси не можна розчісувати

29-річна Вікторія Гунчик, перукар київського салону краси "Ланді" каже, що не можна розчісувати волосся від корінців.
— Довге волосся починають розчісувати з кінців, поступово наближаючись до коріння. Коротке — також приводять до ладу спочатку з потилиці до маківки, а тоді по всій голові, — пояснює Вікторія. — Для пишної шевелюри підійде гребінець із довгими рідкими зубчиками. А пряме, не надто довге волосся розчісуйте гребінцем із частими зубчиками.
Розчісувати й укладати мокре волосся не можна. Треба злегка його підсушити, розпрямляючи пальцями, а потім робити зачіску. До й після миття майстриня радить використовувати дерев"яні гребінці.

Зараз ви читаєте новину «Щітка з натуральною щетиною не псує волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути