понеділок, 29 травня 2017 06:15

Садові фігури з підсвіткою ставлять уздовж стежок

Автор: www.pinterest.com
  Скульптури прикрашають сад цілий рік. Не потребують догляду, як рослини
Скульптури прикрашають сад цілий рік. Не потребують догляду, як рослини

— Першого гнома зробив, бо син захотів. Побачив у кума під Києвом. Малий не хотів відходити від нього. Коли приїхали додому, пообіцяв змайструвати. Я — будівельник. Самому було цікаво погратися, — розповідає 41-річний Максим Дерев'янко із Хмельницького.

Фігуру робив із піщано-цементного розчину. За основу взяв каркас із арматури й дроту.

— Рішив виготовити півметрового, — продовжує Максим Дерев'янко. — Спочатку зварив скелєт з арматури — тулуб, ноги, руки й голову. Кінцівки попрогинав трохи, щоб було реалістичніше. Зверху — круг для капелюха. Потім понаварював поперечки і між ними намотав дріт, щоб матеріал на них краще тримався. Для розчину взяв по відру цементу й піску. Замішав і почав накладати на каркас. Коли все обліпив, зачекав, щоб трохи притугавіло. Тоді ножем вирізав і зняв зайве із скульптури. Справився за 2 години. Коли висохло, із сином розмалювали акриловими фарбами. Йому сподобалось, як вийшло. Так само потім зробив ще шість гномів.

Садові скульптури оживляють садову ділянку та додають їй оригінальності, кажуть фахівці із ландшафтного дизайну.

— Вони прикрашають сад цілий рік. Не потребують догляду, як рослини. Щоб швидко змінити пейзаж, можна легко переставити фігури, — каже консультант київського садового магазину 29-річна Ірина Ліщук. — Не треба заставляти весь газон, клумбу чи садок статуетками. Достатньо кількох. Доречно тільки на великій площі або якщо це казковий чи мультяшний сюжет.

Найпопулярніші садові фігурки — чоловічки-гноми з возиками, мішками чи лопатами. Подобаються також їжаки, поросята, курочки, ослики, корівки, кішки, собаки та равлики. Їх не виставляють напоказ, а трохи ховають за рослини. Так природніше. Біля басейнів, озерець і фонтанів ставлять лелек, черепах, рибок і жаб. Скульптури з бетону не бояться вологи і їх можна ставити у воду.

Є фігурки з очима, що світяться. Такі розставляють уздовж стежок. Мають фотоелементи, які заряджають акумулятори від сонячного світла. Протягом ночі світяться діоди. Такий ефект ще отримують за допомогою спеціальних фарб, що віддають світло вночі.

Садові скульптури виготовляють з бетону, штучного каменю, гіпсу, глини. Вони довговічні. Оригінальні скульптури роблять із природних каменів. Підбирають потрібні розміри й силуети. На них зображують лежачих тварин. Невеличкі круглі камінчики можуть стати основою для комах-"сонечок", із продовгуватих роблять "полуниці" або інші ягоди чи овочі.

Зараз ви читаєте новину «Садові фігури з підсвіткою ставлять уздовж стежок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути