понеділок, 15 липня 2019 00:56

Садове шатро підходить для весіль на природі

Автор: www.dacha.alltrades.ru
  Шатер-трапеція має лише дах і стійки. Деякі моделі обладнані протимоскітними сітками
Шатер-трапеція має лише дах і стійки. Деякі моделі обладнані протимоскітними сітками

— Останні роки для відпочинку на свіжому повітрі набули популярності шатра. Мають просту конструкцію. Складаються з металевих трубок і непромокального матеріалу. Установка нескладна і не займе дуже багато часу, — каже продавець будівельного магазину 32-річна Оксана Вовченко з Дніпра.

— Найпростіші мають лише дах. Для більшої захищеності в комплект входять "стіни". Є по дві, три і чотири, з "вікнами". Шатро можна переміщати по території або перевозити. Це прекрасна заміна альтанки. І коштує значно дешевше.

Конструкції шатра мають багато різновидностей. Від найпростіших до більш комфортних.

— Шатер-трапеція має лише дах і стійки. Інші шатра можуть мати три стіни з "вікнами". Є повністю закриті конструкції. Хорошим варіантом є вибір намету з двома "стінами" закритими і двома відкритими. В разі необхідності можна змонтувати ще два.

При виборі шатра варто враховувати матеріал, з якого виготовлені стіни й дах. Він повинен бути водонепроникний та стійкий до впливу сонця.

Дешевий зазвичай виготовлений із поліпропілену. Його вистачить хіба що на два сезони. Із поліестеру, оброб­леного поліхлорвінілом, прослужить довго.

Конструкція шатра має бути міцною і надійною. Труби — з товстого металу. Це забезпечить стійкість у вітряну погоду. Пластикові менш стійкі. Прості може встановити одна людина, складніші — пара осіб. Шатра з дерев'яним каркасом краще встановлювати на постійне місце. Важливим фактором при виборі намету є його розміри. Висота стін йде стандартна — 2 м, плюс 40 см — даху.

— А от ширина і довжина є на різний гаманець. Якщо шатро буде використовуватися лише для сім'ї, вистачить найменшого. Розмір починається від чотирьох "квадратів". Вартість — від тисячі гривень. Садові шатра використовуються від ранньої весни до пізньої осені. В кінці сезону шатро слід помити і просушити. Зберігати в сухому місці. Вага складеного шатра становить від 7 до 40 кг.

Шатра у теплу пору використовують для масових заходів. Для виставок, корпоративних вечірок чи весіль. Розміри наметів є від 25 до 200 "квадратів". Це десь відповідно на 50 і 120 осіб. Такі намети можна взяти в оренду.

Зараз ви читаєте новину «Садове шатро підходить для весіль на природі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути