Киянка Наталія Харламова, 23 роки, посадила вдома на підвіконні кардамон, імбир та базилік. Каже, рослини стали окрасою кухні.
— Подруга привезла минулої осені насіння з Індонезії. Там його сіють цілими плантаціями в горах. Я й раніше хотіла вирощувати прянощі, але не знаходила насіння. Бо імбир, який нам привозять, оброблений хімікатами, аби довше зберігався. Він не проростає.
Насіння кардамону посадила у керамічні горщики у землю з глиною.
— Рослина місяць не сходила. Зараз має 5 сантиметрів. Скоро зацвіте. Читала, що в Азії перед тим, як посадити кардамон, на полях спалюють стару солому, аби земля мала багато мінеральних добрив.
Корінь імбиру перед посадкою Наталія порізала на невеликі шматки, повтикала у землю. Поливали кожні шість днів.
— Прянощі люблять вологу, в Індонезії часто іде дощ. На третій тиждень з"явилися перші паростки. В інтернеті прочитала, що рослина може вирости на півтора метра.
Коментарі