Ексклюзиви
середа, 03 березня 2010 17:01

Олігархи замовляють герб зі зміями

На швейній машині черкащанка 31-річна Ольга Рогова вишиває картини з натурального шовку. Каже, роботи нічим не відрізняються від виготовлених уручну.

— Машина строчить двома нитками одночасно: зверху і знизу. Виходить так само, як у ручній з однією ниткою. Відрізнити вишивки може хіба професіонал. Картини в основному роблю на замовлення. Здебільшого це ікони або соняхи в кухню.

Над вишивкою Ольга працює не довше двох днів. За полотно формату А4 бере 250 грн. Така сама, вишита вручну, — вдвічі дорожча. Картини вставляє в декоровані рамки.

— Склом не покриваю, воно дає відблиск. Якщо накопичився бруд, досить пропилососити.

На робочому столі лежить намальований олівцем макет жіночого вбрання. На сукні й стрічці — маки. Майстриня заправляє блискучу жовту нитку в машину, п"яльця з нап"ятою тканиною ставить під голку. Рухає тканину точно за нанесеним на неї малюнком. Каже, вишивати можна на будь-якій швейній машині. Варто зняти лапку й зубці.

— Робила якось італійський орнамент для подарунка за кордон. Він дуже схожий на наш. Також маки, волошки, переплетені з колосками.

Ольга знімає зі стіни ікону, оздоблену люрексом.

— Із ним працювати важче. Під час відпарювання він деформується, й картина може втратити вигляд. Останній писк моди — родинний герб. Просять його зобразити на скатертині, серветках. Олігархи замовляють герб у вигляді корони зі зміями. Прості люди часто приносять старі речі, куплені на секонд-хенді. Порвані джинси можна красиво оздобити вишитим чорним скорпіоном. Виглядають, як із бутика.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи замовляють герб зі зміями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути