Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 16:27

Огрядним людям треба купувати жорсткий ортопедичний матрац

Автор: Фото: Віталій ГРАБАР
  Консультант львівського магазину ”Бакара-Меркс” Олександр Шевченко показує пружинні матраци ”Меркс”
Консультант львівського магазину ”Бакара-Меркс” Олександр Шевченко показує пружинні матраци ”Меркс”

"Ортопедичний матрац треба підбирати для кожної людини. Огрядним радимо пружинні, а худим підійдуть м"якші моделі без пружин", — каже 35-річний Олександр Шевченко, консультант магазину "Бакара-Меркс" на вул. Тершаківців у Львові.

У магазині попід стінами два стенди зі зразками товару в розрізі. Тут є усі українські виробники ортопедичних матраців: "Меркс", "Неолюкс", "Венето", "Акант" та "Велам". В одних посередині є пружини, в інших лише пласти різних кольорів — кокосове, бавовняне або лляне волокно, латекс або пресовані матеріали з кількох волокон.

— Ортопедичні матраци поділяються на дві групи: пружинні та безпружинні, — розповідає Олександр. — Для пружинних наші виробники найчастіше використовують блоки.

Чоловік натискає пальцем на одну пружину. Поруч прогинаються ще кілька.

— Вони зв"язані рядами, приблизно 100 штук на квадратний метр, — веде далі чоловік. — Є й інші — де кожна пружинка в окремому чохлі. Із такою системою пружини прогинаються під вагою тіла рівномірно.

Усі ортопедичні матраци мають ефект "зима–літо". Із літнього боку під оббивкою бавовна, із зимового — шерсть. Ці тканини забезпечують терморегуляцію. А ззовні для оббивки виробники найчастіше використовують жакардову тканину з антибактеріальним та антиалергійним покриттям.

Із літнього боку під оббивкою бавовна, із зимового — шерсть

29-річний покупець Олексій Дужів прислухається до розповіді Олександра.

— А який матрац вилікує від остеохондрозу, я для мами шукаю, нарікає, що їй спина болить, — запитує він.

— Матрац не вилікує від остеохондрозу чи сколіозу, — пояснює Олександр Шевченко. — Але біль зникне, якщо підібрати такий, щоб хребет не вигинався, а набував природного положення. Тоді хвороб хребта точно не побільшає. Вам раджу матрац із незалежними пружинами і щонайменше чотирма шарами наповнювачів. Це може бути кокосове волокно, льон, шерстяна вата.

Продавці магазину радять вибирати матраци залежно від комплекції.

— Треба зважати на вік, зріст та вагу людини, — додає Олександр. — Наприклад, якщо огрядний чоловік спить на м"якому матраці, то поперек опиниться внизу, а ноги та голова — зверху. А хребет худої людини на жорсткому матраці навпаки — вигинатиметься.

Людям середньої комплекції, вагою до 90 кг, підійдуть моделі на будь-яких пружинах. Товстішим слід вибирати жорсткі матраци — пружинні, з незалежною системою, а худим треба звернути увагу на м"які моделі.

— Навіть подружжю з різною вагою радимо на двоспальне ліжко замовляти не один матрац, а два односпальні, — каже консультант. — Кожному свій.

Ортопедичні матраци залежно від розміру й наповнення коштують від 800 грн до 4 тис.

— Якщо ліжко має нестандартні розміри, матрац можна виготовити на замовлення, — каже Шевченко. — За тиждень–два буде готовий.

Українські виробники дають на свою продукцію 1,5–3 роки гарантії. Радять установлювати ортопедичні матраци на ліжка, у яких дно зібране з рейок, ламелей.

— Найчастіше ламелі виготовляють із твердих видів деревини — бука та берези, — розповідає Шевченко. — Вони мають трохи вигнуту форму.

Матрац для немовляти набитий кокосовою стружкою

Львів"яни 26-річні Ольга та Володимир Горецькі на ринку "Південний" купили для новонародженого сина матрац із кокосовою стружкою. Він у бавовняному білому чохлі, завтовшки 6 см.
— Матрацик завдовжки 150 сантиметрів та шириною 70 коштує 126 гривень, — розповідає Ольга. — У магазині нам сказали, що стружка — натуральний наповнювач. Він жорсткуватий, але коли на нього натискаєш, трошки прогинається, так як і треба для немовляти.
У магазині "Бакара-Меркс" для дітей та підлітків рекомендують купувати жорсткі безпружинні матраци зі штучного латексу.

Зараз ви читаєте новину «Огрядним людям треба купувати жорсткий ортопедичний матрац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути