Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:56

Наступного літа носитимуть шовковий одяг у складки

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Шовкова сукня з колекції Лілії Пустовіт оздоблена пасмами-плісе, які створюють додатковий об’єм
Шовкова сукня з колекції Лілії Пустовіт оздоблена пасмами-плісе, які створюють додатковий об’єм

Десятий Український тиждень моди провели у виставковому центрі "Акко Інтернешнл" на столичному просп. Перемоги.

Показ розпочала Лілія Пустовіт. Вона представила ретро-колекцію. Прямі й чіткі лінії суконь дизайнерка поєднує з легкою тканиною. Стримано оздоблює їх рюшами. Талія в багатьох сукнях занижена. Переважну частину колекції пошито з атласу.

Моделі Оксани Караванської, 41 рік, дефілювали під гуцульську музику. Тема колекції — гральні карти. Новинкою стали варіації на тему зборок — перехід від дрібних до більших і плісе навхрест.

— Таку складку ми отримали, випадково поклавши тканину під прес двічі, — пояснює Караванська. — Так і з"явилася наша оригінальна знахідка.

Рукави суконь та блузок зібрані в тугіше плісе-гармошку. На спинах глибокі вирізи, довжина — максі. Низ виробів дизайнерка пошила багатоярусним і напівпрозорим. Настав час носити плісе й чоловікам, вирішила вона. Штанини на всю довжину плісирувала дрібними зборками. До них Караванська радить  просторого крою строкаті шовкові сорочки, розписані технікою батик. Особливість колекції — плавні переходи кольорів від світлого до темного.

Даць поєднує шовк з мохером

— Улітку 2008-го модними будуть принти, — запевняє дизайнерка.

У колекції киянки Вікторії Гресь, 42 роки, переважають сукні. До класичних чорного й білого кольорів дизайнерка додає легковажні зображення-принти. Силует літніх плащів геометрично чіткий. Лінія пряма — наче її зміцнено жорстким китовим вусом.

Сукні та спідниці переважають у літній колекції львів"янки Олени Даць, 29 років. Використовує свої фірмові кольори — масляно-бежевий і чорний. Мозаїка принтів на спині та грудях виробів, а також на спідницях то чітка, то асиметрична. Авторським прийомом Даць стало поєднання шовку та мохеру.

Донецький дизайнер Віктор Анісімов, 43 роки, для торговельної марки "Вава" пошив домашній одяг спортивного стилю. Є речі і для чоловіків, і для жінок. М"які трикотажні та велюрові тканини добре підійдуть для літньої вечірньої прогулянки.

Моделі Андре Тана, 25 років, дефілювали в ніжно-рожевих і блакитних колготках.

— Ніде не міг знайти бажаний колір, — пояснює майстер. — Натрапив на них випадково у Москві, на Тверській. Ці колготки — для дівчат до 13 років. Добре, що сукенки довгі й не видно, як колготи висять.

До Тана підбігає 21-річна топ-модель Сніжана Онопко.

— Я одела бы все из этой коллекции, — цілує дизайнера. — Это лучшая коллекция из всех мною увиденных!

На показі молодих дизайнерів "Нові імена" теж переважали сукні. Довжина — міні.

Чоловічі джемпери Залевський прикрасив качечками

Під час показу дизайнер Олексій Залевський, 32 роки, розмістив на подіумі три куби. На них поставив багато запалених свічок. Моделі дефілювали обабіч них.
Голови манекенниць прикрашали обручі. На них хаотично прикріпили свічки у формі корони.
— Моїм прообразом став барон Мюнхгаузен — славнозвісний вигадник, — пояснює дизайнер.
Жіночі трикотажні сукні й жакардові безрукавки, а також чоловічі джемпери Залевський прикрасив принтом — дитячою качечкою. Улітку дизайнер пропонує чоловікам носити яскраві, у дрібні квіточки, піджаки. Шиє їх із блискучої тканини.

Зараз ви читаєте новину «Наступного літа носитимуть шовковий одяг у складки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути