вівторок, 31 липня 2007 15:28

Насос допоможе швидко скласти надувний матрац

 

Улітку в дитячих магазинах Києва продають надувні басейни, круги та нарукавники. Батьки купують відразу декілька видів, щоб дитині було простіше навчитися плавати.

— Моя 6-річна донька Діана дуже боїться води. Без круга у річку взагалі не заходить. Щороку доводиться купувати нову надувну іграшку, бо круги то рвуться, то вигорають. Торік купили на базарі, але він якось так був зроблений, що дряпав доньку по боках, — розповідає 28-річна киянка Оксана.

Днями вони їдуть на море у Бердянськ. На базарі біля столичного залізничного вокзалу Оксана купує круг та нарукавники. Просить продавця надути, щоб перевірити, чи немає там дірочок.

— Ничего мы не надуваем. Потом его обратно в каробку не заталкаешь. У нас товар весь хароший, дырявий не продайом, — відповідає продавець ятки з надувними іграшками. Говорить зі східним акцентом.

У чоловіка на прилавку лежить близько сотні коробок із матрацами, кругами та іграшками для плавання. Зо два десятки висять надуті по боках контейнера. Звичайні круги коштують 8–10 грн. За 12 грн продають круги у вигляді різних тварин, із головою та лапами. На деяких місце з"єднання погано замасковане і шкрябає руку. Для дитячої шкіри такі не підійдуть.

Цього року вчитимуть плавати дворічну доньку Настю

У магазині "Антошка" у ТЦ "Квадрат" на Лук"янівці біля входу лежать надуті басейни, круги та м"ячики. У очі впадає зелений матрац у вигляді динозавра, з довгою шиєю та ногами. На такий атракціон сядуть щонайменше чотири людини. До великої іграшки краще взяти насос. Ручний, за розміром як півторалітрова пляшка, коштує 15–20 грн. Ножний — 40–60 грн. Найдорожчі насоси надують і швидко здують матрац.

— Трирічному онукові Вадіку куплю на день народження надувний набір із малюнками людини-павука. Невеликий басейн, м"ячик та круг коштують 117 гривень. Діти цього року на відпочинок не їдуть, то басейн буде на дачі дуже доречний, — ділиться 54-річна киянка Олена Вільницька, показуючи в гаманці фотографію онука.

Жінка в довгому картатому сарафані купує яскраво-червоний рюкзак. У нього можна скласти речі. На річці — надути і плавати. Коштує 21 грн.

— Ми з 7-річною дочкою Владою ходимо на пляж. Треба нести речі й круг. З таким рюкзачком буде простіше, — ділиться жінка, яка назвалася Мариною.

На столичному ринку "Троїцький", що біля метро Академмістечко, сім"я Микитенків скуповується для поїздки в Одесу. Цього року вчитимуть дворічну доньку Настю плавати. Купили нарукавники за 8 грн і круг із дном, у якому зроблені отвори для ніжок.

— Продавці сказали, що у такий круг можна садити з півтора року. Тільки дитині буде зручно, якщо з усіх боків є ручки, за які можна триматися. Нам підійшла черепашка за 22 гривні, — показує яскраву упаковку 25-річна Наталія Микитенко. — Спочатку сподобався круг-жирафа, з довгою шиєю, але порадили такий не брати, бо через ту шию дитина перед собою нічого не бачитиме.

Продавець надувних товарів на ринку "Троїцький", 34-річна Ірина Шамренко, радить дивитися на клапани, через які надувають іграшку. Найкраще, коли він наче ховається всередину. Так дитина не витягне його випадково.

— Своєму молодшому синові торік взяла жилет за 30 гривень. Так він із нього на морі не вилазив. Головне — підібрати правильний розмір, малечі в ньому дуже зручно.

Матраци з велюром коштують від 45 гривень


На пляж кияни часто купують матраци з велюровим покриттям. Хоч на упаковці зазначено, що виріб не призначений для "водних процедур", на них усе одно плавають. Найменший матрац на ринку коштує 45 грн. Більший, де помістяться двоє людей, — 50–70 грн. Двоспальний матрац обійдеться у 90–120 грн.
— Торік купив такий матрац середнього розміру. Відпочивав на морі у Феодосії. А там на пляжі каміння, лежати на рушнику незручно. А на матраці я і в морі плавав, і на пляжі лежав, — розповідає 29-річний киянин Анатолій Римчак.
Цього року хлопець відпочивав на морі з трьома друзями. Знімали однокімнатну квартиру. Анатолій спав на матраці, прикривав його простирадлом. Каже, спочатку трохи незвично. Та потім звик — спати було зручно і м"яко.

Зараз ви читаєте новину «Насос допоможе швидко скласти надувний матрац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути