Ексклюзиви
понеділок, 02 грудня 2019 07:41

Насадка на кран економить гроші

Автор: bayplus.ru
  Залежно від величини, аератори пропускають від трьох до восьми літрів води. Це дозволяє зменшити витрати до 80 відсотків
Залежно від величини, аератори пропускають від трьох до восьми літрів води. Це дозволяє зменшити витрати до 80 відсотків

— Раніше знімали квартиру, — згадує черкащанка 34-річна Зоя Березенко. — Лічильників на воду не було, тому не економили. Весною переїхали у власну. У перші місяці накручувало по 10 "кубів" холодної й гарячої води.

Жінка для економії встановила на крани насадки-аератори.

— Пристрій легко кріпиться до крана, — пояснює сантехнік 63-річний Григорій Щербатюк із Черкас. — Затягує через отвір повітря, змішує його з водою. На виході тече вода з повітрям, але більшого тиску. Можна зекономити до 80 відсотків. Незручності не відчуєте.

Залежно від величини, аератори пропускають різну кількість води.

— Найбільші — 8 літрів за хвилину. Для кухні краще брати із середньою прохідністю, до 5 літрів. Для максимальної економії беруть потужністю 3 літри. Забезпечує різні режими подачі — душ, лійка.

Насадки бувають механічні й автоматичні.

— Найдорожчі показують температуру води, мають сенсорне вмикання, — каже Григорій Щербатюк. — Включаються автоматично, коли підставити руку. Вимикаються, якщо під краном немає руху. Найдорожчі, проте найбільше економлять.

Радить брати аератори з нержавіючої сталі.

— Коштують від 70 до 300 гривень, але прослужать довго, — додає. — У магазині поцікавтеся сертифікатом якості. Для максимальної економії аератори слід ставити на всі крани.

Зараз ви читаєте новину «Насадка на кран економить гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути