неділя, 25 лютого 2007 14:52

Найдешевша хустинка в "Пасажі" коштує 800 гривень

Автор: фото: Анна Андрієвська/”Таблоїд”
  Нардеп від Партії регіонів Тетяна Засуха прийшла на засідання парламенту в класичних туфлях від ”ґуччі”. У схожих у Верховній Раді з’являлася й керівник парламентської фракції ”регіоналів” Раїса Богатирьова. Депутатів від БЮТу Наталію Королевську та Юлію
Нардеп від Партії регіонів Тетяна Засуха прийшла на засідання парламенту в класичних туфлях від ”ґуччі”. У схожих у Верховній Раді з’являлася й керівник парламентської фракції ”регіоналів” Раїса Богатирьова. Депутатів від БЮТу Наталію Королевську та Юлію

У столичному "Пасажі" на Хрещатику, 15 працюють бутики дорогого одягу торгових марок "Луї Віттон", "Ґуччі", "Каваллі". Недавно тут відкрили крамничку "Сальваторе Ферраґамо".

Я взяла 2,5 тис. грн — дві свої зарплати — і пішла витрачати до "Пасажу".

Спершу зайшла до бутика "Луї Віттон". Важкі подвійні двері відчиняють два охоронці. Зсередини двоповерховий магазин нагадує музей: приглушене світло, тиша. Жодного відвідувача. За якусь мить зайшли три білявки в довгих норкових шубах.

Вітрини заставлені різними сумками в квадратики і букви LV. З-за них виглядають гострі носи таких самих туфель. У столі-вітрині під склом — портмоне, шкіряні брелоки до ключів, браслети. Немає жодного цінника.

Улітку вперше побувала в Римі. У кварталі престижних бутиків на Віа Кондотті теж бачила "Луї Віттон". У великих скляних вітринах можна побачити сумки з нової колекції. Ціни вказані на табло внизу. Вподобала там шкіряне портмоне від "Луї Віттон" за 146 євро. Та пошкодувала грошей. Однак усе одно в римському бутику почувалася шанованою клієнткою.

— Ви, мабуть, щось на 8 Березня бажаєте вибрати? — звертається до мене молода консультант київського "Луї Віттон".

Досвідченим оком визначає, скільки маю в гаманці. Одразу веде до дешевшого краму. Модний аксесуар сезону — шаль кольору "сірого золота" з фірмовим логотипом LV. Розмір метр на метр. Ціна — 2400 грн. Зроблена з натурального шовку, вовни і люрексу. Таких моделей випустили небагато, зауважує консультант. Продаватимуть їх лише цього сезону.

Візьміть браслет, а решту залиште на квіти

— Вважають, що тут космічні ціни. А в нас жінки, буває, й по 300 доларів маленькі сумочки беруть, — запевняє консультант.

Потім заходжу до магазинів італійських кутюр"є Роберто Каваллі та Ґучіо Ґуччі. Косметичка за 1050 грн — найдешевше, що пропонує "Ґуччі". Шовкові хустки продають по 1500 грн, босоніжки-пантофлі — по 1800. Рудоволоса продавщиця пропонує гаманці з посрібленою шкірою по 2,5 тис. грн. Стільки ж коштує записник з палітуркою із фірмової тканини.

На шкіряних пуфиках дві білявки міряють туфлі. Ціна пари — від 2 тис. грн.

Не оминаю і бутик Сальваторе Ферраґамо, італійського "короля взуття".

— Шукаю подарунок, у мене 2500 гривень, — відповідаю на погляд продавщиці.

Найдешевші хустинки тут по 800 грн. Гаманці з тисненої шкіри від "Ферраґамо" — 1700 грн. Є защіпки у вигляді фірмового логотипу. Зрештою кидаю оком на металеві браслети з перламутром. Продавщиця не знає, з якого металу їх виготовлено. Однак запевняє, що прикраса не іржавітиме. Браслет завширшки 2,5 см продають за 1450 грн. Сантиметровий — за тисячу.

— Візьміть браслет. А решту залиште на квіти, — каже, усміхаючись, продавщиця.

Браслет сподобався. Але з магазину пішла без нього. Одяг у бутиках мені так і не показали.

Взуття від "Ферраґамо" продають за 1800 гривень

Італійський майстер Сальваторе Ферраґамо почав робити взуття для голлівудських зірок у 1932-му. Він винайшов "каблук-стилет" для Мерилін Монро та "пласкі" туфлі для Ґрети Ґарбо. Серед найвідоміших клієнток актриси Ґлорія Свенсон та Марлен Дітріх. Італійцеві приписують і підбори у формі котушки, й танкетку.
Сьогодні родина Ферраґамо — вдова, 6 дітей і 39 онуків — володіють мережею 450 магазинів по всьому світу. У київській крамниці туфлі можна купити за 1800 грн. На вибір пропонують чорні або бежеві. Модель на пласкій підошві прикрашає пластинка з темного дерева.

Зараз ви читаєте новину «Найдешевша хустинка в "Пасажі" коштує 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути