понеділок, 11 лютого 2008 15:20

На ультразвукові пральки дають дворічну гарантію

Єлизавета Вітик, 72 роки, з міста Сокаль на Львівщині купила ультразвукову пральну машинку "Біотон-Вулкан" за 370 грн. Жінка каже, довелося вистояти чергу. Пральки харківського виробництва користуються попитом.

— Подивіться на мої руки, бачите, як судини повилазили, — Єлизавета простягає руки. — Усе життя прала руками. Покійний чоловік був лікарем, тому завжди мав бути в чистому одязі. Жили в селі, доводилося й води з криниці витягнути, і випрати, і викрутити. Тепер вже сили не ті, а тут сусідка купила таку пральку й дуже хвалила. То я теж із пенсії вирішила викроїти на покупку.

Машинка пере речі за допомогою непомітних оку ультразвукових коливань. "Біотон-Вулкан" Єлизаветі Лук"янівні порадили продавці-консультанти. "Вулкан" — найдорожча ультразвукова пралька з-поміж харківських виробів. В асортименті є машина "Біотон" за 180 грн та "Біотон-турбо" за 290. Турбо має два випромінювачі, тому можна прати одночасно у двох тазиках. На усі пральки дають дворічну гарантію.

— У "Вулкані" ті ж ультразвукові коливання, що й у інших, але в мультичастотному режимі, тому пере вона краще, — розповідає продавець-консультант Володимир Кравченко, 27 років. — Ультразвук утворює мікроскопічні невидимі бульбашки, що проникають між волокна тканини й очищують її зсередини. До того ж ультразвук знищує бактерії.

"Біотон-Вулкан" може випрати за раз 7 кг білизни. Єлизавета Вітик вирішила випробувати машину на постільній. Насипала в тазик із водою дві столові ложки порошку "Рекс", поклала брудні речі й занурила диск пристрою. Підключила його до розетки. На воді не було ні бульбашок, ні піни.

— "Вулкан" я вимкнула через дві години. Виполоскати та викрутити допомагала онука, — веде далі господиня. — Не скажу, що білизна стала такою, як я очікувала. Раніше постіль виварювала, то вона аж сяяла білизною. А після "Вулкана" ніби й стала чистішою, та хотілося б більшого ефекту. Та буду й далі нею прати, на машинку-автомат нема грошей.

Єлизавета Лук"янівна прала машинкою й вовняні речі. Каже, светри не втратили ні вигляду, ні форми.



Настінний обігрівач використовують як грілку


Єлизавета Вітик купила гнучкий настінний обігрівач тієї ж фірми за 290 грн. Його можна згорнути в рулон. Жінка планувала повісити його у ванній кімнаті, що не обігрівається. Пристрій завбільшки з плакат. Із зовнішнього боку гірський пейзаж.

— Площа ванної десь п"ять квадратних метрів, — розповідає Єлизавета Лук"янівна. — Я залишила обігрівач на ніч, а він тільки на три градуси прогрів повітря. Думала, що повезу й поверну, але знайшла йому інше застосування.

Жінка застудилася й вирішила використати обігрівач як грілку. Поклала його на ковдру, якою вкривається, і ввімкнула.

— Мені так було тепло, як колись у дитинстві на лежанці в дідуся, — додає Вітик. — Обігрівач нагрівається до 65 градусів, опектися ним неможливо. Та головне, що він споживає мало електроенергії.

Єлизавета Лук"янівна планує навесні повісити обігрівач у літній кухні.

Зараз ви читаєте новину «На ультразвукові пральки дають дворічну гарантію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути