середа, 21 травня 2008 18:31

На кишеньковому плеєрі дивляться фільми в дорозі

Автор: фото: Сергій БРУНЬ
  Продавець магазину City.com Олег Шпорт показує, як у МР4-плеєрі ”Айпод Тач” перейти з однієї опції до іншої. Достатньо торкнутися іконки на екрані. Функція ковер флов дає змогу гортати сторінки і збільшувати зображення пальцем
Продавець магазину City.com Олег Шпорт показує, як у МР4-плеєрі ”Айпод Тач” перейти з однієї опції до іншої. Достатньо торкнутися іконки на екрані. Функція ковер флов дає змогу гортати сторінки і збільшувати зображення пальцем

З кишенькових відеоплеєрів можна дивитися фільми у потязі, автобусі або літаку. Їх купують напередодні відпусток.

— Найбільше беруть кишенькові плеєри з екраном розміром 2-2,5 дюйми, — каже координатор роздрібної мережі "ГігаБайт" Володимир Остапчук, 31 рік. — На меншому екрані дивитися фільм незручно, а більший відеоплеєр займає багато місця в кишені чи жіночій сумці.

На МР4-плеєрі з великим екраном дивляться широкоформатне відео і переглядають сторінки в Інтернеті. Для цього підключаються через бездротовий зв"язок WI-FI.

— Позаторік, якраз перед відпусткою, мені подарували кишеньковий відеоплеєр "Декс", — розповідає киянка Олена Тихопой, 32 роки. — Їхала відпочивати в Алупку в Крим і взяла його з собою.

Приятель жінки Юрій узяв портативний DVD-програвач "Тошиба" й кілька дисків із фільмами. Він розміром з книгу. Вагон трясло, й у програвачі постійно збивався запис.

— Дивитися фільми удвох на кишеньковому плеєрі незручно, — продовжує Олена. — Екран у нього невеликий, як у мобільного телефона. Потім прилад потрібно заряджати від комп"ютера. Добре, що в DVD-програвачі є USB-гніздо. Коли приїхали в Алупку, підключили до нього плеєр і так зарядили.

Удома портативний DVD-програвач можна під"єднати до телевізора та дивитися фільм на великому екрані.

— Якщо берете кишеньковий відеоплеєр у відпустку, купіть адаптер, — радить продавець магазину "Діавест — комп"ютерний світ" на Петрівці Роман Крушатецький, 19 років. — З одного кінця він має дріт з USB-гніздом, а з другого — звичайну вилку. Через адаптер можна заряджати плеєр від електромережі.

МР4-плеєри купують напередодні відпусток

Відеоплеєр у Олени працював майже два роки. Цьогоріч перед відпусткою жінка вирішила купити із більшим екраном. Коштує дорожче, але якість зображення краща.

Вихідними Тихопой зайшла до магазину техніки на Петрівці. Вибирала одну з трьох моделей. "Айпод Тач" має екран 3,5 дюймів і лише одну кнопку — для включення приладу. Панель керування розташована на сенсорному екрані, як у кишенькових комп"ютерів і мобільних телефонів.

— Батарея плеєра дозволяє переглядати відео упродовж 5–7 годин, — розповідає Олег Шпорт, 24 роки, з магазину City.com на Петрівці. — Але радіо в "Айподі" немає. Щоб записати фільм, на комп"ютері встановлюють програму, — продовжує Олег. — Вона потрібна не тільки для запису відео, але й для того, щоб закачати музику чи фотографії, які зберігаються на домашньому комп"ютері.

Відеоролики на "Айподі" можна переглянути, але записати їх не вдасться. Для інших кишенькових відеоплеєрів важливо, щоб фільми були записані в тій програмі, яку "читає" плеєр.

У південнокорейського "Ковон А3" екран 4 дюйми. Він дещо товщий, не має сенсорних кнопок. Для завантаження відео на цей плеєр підходять стандартні програми. Вони є на більшості комп"ютерів.

Відеоплеєр "Айрівер Х20" має слот для великої карти пам"яті, як у цифрового фотоапарата. Акумуляторну батарею в ньому можна міняти самостійно. Розмір екрана в плеєрі 2 дюйми.

У відпустку Олена Тихопой купила МР4-плеєр "Айрівер" зі змінною батареєю. Жінці сподобалося, що на додаткову картку можна завантажити більше фільмів.

Скільки коштує МР4-плеєр


 Модель Розмір екрана, дюйми  Об"єм пам"яті, гігабайти  Ціна,
грн
 Мережа
 Есі-Тач  1,8  1  281,5  ГігаБайт
 Декс МРХ-203  2  1  326  Діавест — комп"ютерний світ
 DGW
 2  2  340  ГігаБайт
 Айрівер Х20  2  8  1399  City.com
 LG FM37S2K  2,5  2  1599  City.com
 Самсунґ YP-P2  2  8  1649  City.com
 Ковон А3  4  60  2969  City.com
 Айпод Тач  3,5  8  3050  City.com
Зараз ви читаєте новину «На кишеньковому плеєрі дивляться фільми в дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути