Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2007 14:44

Мереживо нашивають на грубу тканину

Автор: фото: Роман ШИШАК
  Модель від львівської дизайнерки Олени Даць. Мереживо з мохеру нашите на ажурну основу. Блузки, сукні та спідниці з колекції осінь-зима можна купити у столичних ТЦ ”Олімпійський”, ”Більшовик” та ”Альта Центр”. У магазині дизайнерського одягу у Львові прод
Модель від львівської дизайнерки Олени Даць. Мереживо з мохеру нашите на ажурну основу. Блузки, сукні та спідниці з колекції осінь-зима можна купити у столичних ТЦ ”Олімпійський”, ”Більшовик” та ”Альта Центр”. У магазині дизайнерського одягу у Львові прод

"Мереживо завжди модне, — каже столична дизайнерка Вероніка Жанві, 25 років. — Ця "вічна" матерія прикрашає вбрання. Весільна сукня, вечірній туалет, крихка вуаль на капелюшку, рукавички, зворушлива сумочка, сексуальні чоботи, врешті, нижня білизна — все це неможливе без мережива".

У колекції "Задзеркалля" Вероніка Жанві прикрасила мереживом плаття, блузи, ремені, капелюхи та чоботи. Особливо гарно, вважає дизайнерка, воно виглядало на масивних шкіряних ременях та важких чоботях.

— Деяке мереживо мені виготовили на замовлення, — розказує Жанві, — щось сама відшукала в бабусиній скрині. У новій колекції використовую його як основний матеріал.

Киянка Інна Козій, 22 роки, ще навчаючись у театральному університеті почала підробляти тамадою.

— Зазвичай я веду весілля у святкових сукнях — пишних, атласних, — розказує Інна, — але цього літа до нашої фірми прийшли молодята й попередили, що святкування буде в "стриманому" стилі. Наречена одягне білу, але не розцяцьковану шлюбну сукенку. Я мусила теж одягнутися стримано.

У гардеробі Козій не знайшлося відповідного одягу. Жінка купила в універмазі "Україна" чорні атласні штани за 250 грн та білу мереживну блузку-сорочку за 200 грн.

— Класичне поєднання білого й чорного виглядає ефектно, а суміш атласу та мережива — святково й витончено.

— Воротнічок на сорочці пошитий стоїчкою, — описує блузку Інна, — рукав зверху зроблений ліхтариком, а донизу мереживо обтягує руку. На грудях блузки пришите широке жабо. Донизу воно переходить у дрібні рюші й закінчується внизу мереживною планочкою.

Киянка Ганна Денисенко, 23 роки, на Андріївському узвозі купила плетену гачком мереживну шапочку за 50 грн.

Дівчата купують прозоре вбрання перед сесіями

— Мені сподобалося, що плетіння тонке, мереживне. Фасон — висока беретка. Її, як модний аксесуар, можна комбінувати з будь-якими світлими речами. Я люблю одягати на розпущене волосся, — розказує Ганна.

На столичному ринку "Троєщина" продають чорні, білі, червоні та жовті гіпюрові кофтинки з довгим рукавом. Вони виглядають відверто. Продавець-китаєць Хян Лі, 38 років, сміється, що прозоре вбрання купують дівчата перед сесіями в інститутах. На чоловіків, тобто викладачів, воно діє магнетично, й тому оцінки ставлять добрі.

На привокзальному та "Житньому" ринках мереживний одяг зустрічається рідко. Блузки коштують від 28 грн, сукні — від 90 грн.

У крамниці "Італійський одяг", що в універмазі "Україна", продають вечірні сукні на атласній основі. Зверху атласний контур повторює ажурна сітка. Коштує таке вбрання 1600 грн.

— Кружево делает женщину незащищенной и привлекательной, — каже продавець-консультант магазину. — В прошлом сезоне оно не было так популярно в Украине, хотя за границей это незаменимый элемент вечернего гардероба.

У магазинах "Пікокс" та "Резорвд" осінні кофти, спідниці та сукні оздоблюють мереживними пасками. Кольоровим мереживом обшивають рукави, низ та кишені одягу. Також використовують як аплікацію на трикотажну та вовняну основу.

Поблизу метро Лук"янівська, у магазині столичної швейної фабрики "Трикотаж", продають осінні жіночі піджаки з бавовни та поліестеру за 239 грн. Манжети підшиті мереживною оборкою. На грудях у тон основній цупкій тканині пришитий клапоть мережива.

Дизайнери фабрики кажуть, що поєднувати грубу та легку тканину — це сучасна тенденція.

Олена Даць прикрашає речі мереживом із мохеру

Львівська дизайнерка Олена Даць, 29 років, у осінньо-зимовій колекції на тонку ажурну основу блуз та суконь нашиває прозорі мохерово-вовняні мережива.
— Ажур найкраще підкреслює жіночність. Зараз модно поєднувати мереживо з будь-якими тканинами. У моїй колекції його спочатку тчуть на станку колеги Наталка Тріль, 24 роки, та Ольга Куц, 38 років, — розказує Даць, — а потім нашиваємо на тканинну ажурну основу. Створюється ілюзія, що тіло незахищене, хоча весь одяг теплий та практичний.
Одяг з мережива не можна прати у машинці, зауважує Олена, тільки руками зі спеціальним шампунем для прання. Або здавати у хімчистку для делікатного очищення.

Зараз ви читаєте новину «Мереживо нашивають на грубу тканину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути