вівторок, 24 квітня 2007 16:24

Меблі з ротангу витримають перепад температур

У столичних будівельних супермаркетах "Епіцентр" та "Нова лінія" недавно виставили садові меблі. Для дачі пропонують гойдалки під навісом, пластикові й ротангові столики зі стільчиками та м"які шезлонги.

— Десять років тому у нас з"явилася дача. Відтоді мріяла про лавку-гойдалку з навісом. Торік купила, — розповідає киянка Лариса Усаченко, 41 рік. — У спеку в ній чудово посидіти, почитати. Для матраца, який лежить поверх гойдалки, я пошила чохол зі старого простирадла.

В "Епіцентрі" та "Новій лінії" найдешевша гойдалка з навісом і тонким матрацом коштує 794 грн. Але ставити її треба на тверду поверхню, бо ніжки вгрузають у землю. Гойдалки більшого розміру, з товстішим каркасом, обійдуться майже вдвічі дорожче: від 1250 до 3000 грн. Гойдалка з темного дерева для трьох людей — 3–4 тис. грн.

— Ви заноситимете садові меблі на зиму в дім? Чи поставите раз і назавжди в саду? Від цього залежить вибір матеріалу вашої покупки, — каже Олексій Вареничин, 39 років, представник фірми "Ромкес", яка постачає садові меблі до магазинів столиці.

На сонці кольоровий пластик вигорає

Пластмасові столи та стільці — дешеві, легкі, мають прості конструкції. Вони користуються найбільшою популярністю. Але служити десятиліттями пластик не буде. Від морозу потріскається, під важкою людиною зламається. На сонці кольоровий пластик вигорає.

У столичному "Епіцентрі" найпростіші й найменші пластикові столи коштують 170–300 грн. А набір із круглого столу та чотирьох стільців обійдеться у 214 грн. Столи з малюнками, розраховані на 6–10 людей, — 250–500 грн.

— Меблі з ротангу дорожчі, але виглядають краще, затишніше. Вони не бояться перепаду температур. Покриті кількома шарами лаку, тому не псуватимуться під дощем. Сидіти на ротангових кріслах приємніше. Вони приймають форму тіла, — пояснює Олексій.

Ротангові столики коштують від 500 грн. Стільці від 250 грн за один. На відміну від пластикових, вони дуже різні за формою, кольором і видом плетення.

У "Новій лінії" продають гойдалку ручної роботи. На трьох дерев"яних заокруглених, як глобус, опорах підвішена кругла гойдалка з ротангу. До неї прив"язані дві м"які подушки. Зверху — плетений із соломи навіс, наче мереживо. Погойдатися на ній не дозволили. Вона коштує 17 848 грн.




Садовий павільйон не захистить від дощу

45-річний киянин Святослав Довбачук три роки тому за 250 грн купив садовий павільйон батькам у село. За хатою забетонував майданчик і встановив навіс. Купив пластмасовий стіл та стільці.

— Улітку їли тільки під навісом. Так добре обідати на природі! Але в дощ навіс промокав за десять хвилин і з нього починало капати. Доводилося швидко тікати до хати і забирати все зі столу, — розповідає чоловік.

Потім Довбачук здогадався накрити палатку старою клейонкою. Тепер і в дощ під навісом сухо.

У магазинах "Епіцентр" та "Нова лінія" простий навіс коштує 260 грн. Навіс зі стінками — 390 грн.

Зараз ви читаєте новину «Меблі з ротангу витримають перепад температур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути