понеділок, 28 вересня 2020 05:06

Корова восени швидше звикає до доїльного апарата

Автор: Фото надане компанією ”Імпульс-Агро”
  Апарат ”Імпульс ПБК-4” може доїти одразу трьох корів. У комплекті є чотири стакани, набір йоржів для чищення й відро
Апарат ”Імпульс ПБК-4” може доїти одразу трьох корів. У комплекті є чотири стакани, набір йоржів для чищення й відро

— На покупку доїльного апарата мірилася давно. Хоча треба було одразу брати, менше б руки мучила, — розповідає Марина Стеценко, 59 років, із села Веселка Любарського району Житомирської області. — Переживала, що моя Зірка буде лізти на стіни від шуму. Але вибрала апарат "Імпульс". Він тихо працює, тому худоба не лякається.

Привчати корову до доїльного апарата добре восени. Коли вона стає у хліві й можна доїти тричі на день. Так швидше звикає, ніж коли на пасовищі руками, а вдома апаратом.

Апарат "Імпульс ПБК-4" оснащений сухим мембранним вакуумним насосом. Може доїти до трьох корів. Має різні режими стискання дійок, залежно від того, тверде у тварини вим'я чи м'яке. У комплекті є чотири доїльні стакани з гумою, набір йоржів для чищення й відро з кришкою і силіконовою прокладкою. Може бути полікарбонатне чи нержа­віюче з прозорою верхньою частиною. Завдяки цьому видно, як наповнюється молоком. На відміну від старих алюмінієвих, їх можна мити лужними та кислотними мийними засобами. Доїльний апарат мало споживає електроенергії. Коштує майже 5 тис. грн. Важить 16 кг. Є моделі на колесах. Такі потужніші, але дорожчі на 2–3 тис. грн.

— Апарат "Імпульс" ідеально підходить, щоб привчити корову до автоматичного доїння. Він економить час, зберігає руки й сили господині, — каже Олексій Матвєєв, генеральний директор фірми "Імпульс-Агро". — Пристрій не надто гучний. Зазвичай звикання до нього займає майже тиждень.

Апарати бувають із сухими й масляними насосами. Перші дешевші, але працюють гучніше. Другі — навпаки, дуже тихі, але потребують періодичного доливання мастила. Вони неважкі, їх легко переносити й мити. Прості в користуванні. Спочатку слід лише поставити в місці видоювання, включити і продовжувати доїти руками. За день-два корова звикне, тоді можна підключати до вимені. Молоко з дійок трубками зливається у закритий резервуар. У нього нічого не потрапляє, якщо апарат ізсередини чистий. Доїння триває 5–7 хв.

— Без апарата жінка прив'язана до корови. Що б не сталося, худобу треба видоїти. А з апаратом це легко може зробити чоловік чи сусідка.

Виробник надає гарантійне обслуговування на доїльні апарати. Радить у комплекті купувати мінісироварню і маслоробку.

Деталі за телефоном: 0(68) 387 67 89,

0(99) 306 06 87, 0(63) 578 23 96

Київ, вул. Центральна, 11а

Зараз ви читаєте новину «Корова восени швидше звикає до доїльного апарата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути