середа, 30 січня 2008 16:06

Комп"ютерний стіл заховали в шафу-купе

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Львів’янка Мирослава Мельник показує шафу-купе, де вмонтовано комп’ютерний стіл. Над ним дівчина розмістила  полички з книгами
Львів’янка Мирослава Мельник показує шафу-купе, де вмонтовано комп’ютерний стіл. Над ним дівчина розмістила полички з книгами

Мирослава Мельник, 20 років, мешкає в однокімнатній квартирі на вулиці Лазаренка у Львові. Дівчина навчається в Національному університеті імені Івана Франка. В помешканні багато місця займають конспекти, книги та комп"ютер. Робоче місце Мирослава вирішила обладнати в шафі-купе.

— У кімнаті була ніша завглибшки метр 15 сантиметрів і завдовжки майже два метри, — розповідає Мельник. — Для ліжка вона замала, а для шафи-купе якраз підійшла. Так можна було зекономити й на меблях. Шафа ж виходила вбудована, а значить у ній не потрібно бокових стін.

Меблі Мирослава замовила у львівській фірмі "Шафи-купе на замовлення". Побачила зразки їхніх виробів на ринку "Південний".

— Майстри приїхали, почали показувати свої проекти, фотографії з готовими шафами. Жодна не підходила, — веде далі Мирослава. — Тоді я взяла олівець і намалювала шафу, яку хотіла.

Шафа ділиться на дві частини, посередині — ніша. У глибині попід стіною — полички для одягу. У порожнині між частинами шафи дівчина тримає складену дошку для прасування. Ліворуч біля стіни Мирослава обрала місце для комп"ютерного столу та книг. Полички розмістила зверху. Праворуч зробила відділ для верхнього одягу.

— Коли шафа закрита, ніхто й не здогадується, що тут і гардероб, і комп"ютер, і бібліотека, — додає дівчина. — А як треба попрацювати, відсуваю дверцята, підсуваю стілець — і до роботи.

Комп"ютерний стіл має висувну дошку, на ній стоїть клавіатура. Колонки розташовані по обидва боки від монітора. Під столом місце для системного блоку. Шафу зробили з ДСП, а для дверцят Мирослава обрала дзеркала. Деталі потрібних розмірів майстри привезли за три тижні. Шафу змонтували за шість годин. Меблі обійшлися в $740. На шафу-купе майстри дали півроку гарантії.

— Сьогодні часто домашні офіси облаштовують у шафах або меблевих стінках, — каже 28-річний дизайнер зі Львова Володимир Хилюк. — Попрацювали, дверцята закрили, й кімната нічим не нагадує офіс. Із таким варіантом потрібно лише зручне крісло. Деякі замовники роблять підвісні ліжка, а під ними робочу зону. А найпростіше відокремити комп"ютерний стіл перегородкою.

У кімнатах видовженої форми дизайнер радить ставити не глуху перегородку, а на 2/3 висоти стіни.

— Маленькі кімнати взагалі не варто ділити, — говорить Володимир. — Але можна зробити з гіпсокартону невеликий виступ і в нього поставити комп"ютерний стіл. Так робоче місце не впадатиме одразу в очі й не займатиме багато простору.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютерний стіл заховали в шафу-купе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути