середа, 10 січня 2018 05:10

Компактні посудомийки встановлюють у навісних шафах

Автор: WWW.btest.ru
  Компактна посудомийна машина ”Електролюкс” на кухонній стільниці забирає стільки ж місця, як і невелика мікрохвильовка. У неї поміщаються тарілки і столові прибори для восьми людей. Миє посуд протягом 30–40 хв. Посудомийку під’єднують, як пральну машину — до труби з холодною водою, каналізації та електромережі. Коштує пристрій 8 тис. грн.
Компактна посудомийна машина ”Електролюкс” на кухонній стільниці забирає стільки ж місця, як і невелика мікрохвильовка. У неї поміщаються тарілки і столові прибори для восьми людей. Миє посуд протягом 30–40 хв. Посудомийку під’єднують, як пральну машину — до труби з холодною водою, каналізації та електромережі. Коштує пристрій 8 тис. грн.

— Два роки користуюся посудомийною машиною. Вмикаю її після приготування пирогів, салатів чи інших страв. Залишається багато брудного посуду. Також вона стає в пригоді після святкувань і приходу гостей, — розповідає Олена Клименко, 31 рік. Має компактну посудомийну машину "Канді". Придбала її за 4,5 тис. грн. Поставили в шафу над раковиною.

— Ми спеціально купували таку модель, бо не маємо власного житла. За останні чотири роки змінили три орендовані квартири. Під'єднувати таку нескладно, як і пральну машину. Достатньо знайти вихід до каналізації і холодної води. Миття тарілок займає майже 2 години. Після цього посуд виглядає значно чистішим. Коли ковзаєш пальцем по тарілці, чути легкий скрип.

Компактні посудомийні машини зазвичай бувають заввишки 45 см і 50 см у глибину й ширину. Коштують від 5 до 14 тис. грн. Найдешевші — турецькі "Беко" й італійські "Канді". Дорожча — вбудована техніка від німецьких брендів "Сіменс" і "Бош" і шведського "Електролюкс".

— Якщо в повногабаритні вміщається 8–15 комплектів посуду, то в ці — чотири–шість, — каже продавець-консультант 30-річний Артем Романов із Хмельницького. — Для сім'ї з двох або чотирьох людей достатньо компактної машини.

Більшість мийок під'єднують до холодної води. Вона набирається і гріється у вбудованому баку.

— Є й такі, що можна підключити до гарячої. Але для миття посуду дешевше нагріти холодну. Якщо гарячу воду відключать, машинка не запуститься. Можна встановити спеціальний змішувач. Тоді пристрій працюватиме з холодною і гарячою водою.

Більшість посудомийних машин мають чотири-п'ять основних режимів — попереднє миття, стандартне з температурою води +50–60°С, безпосереднє — з використанням мийних засобів, полоскання та сушіння гарячим повітрям. Виробники також додають ще кілька режимів. Наприклад, економний для крихкого посуду за температури +30–35°С або інтенсивний вище +75°С. Однак у компактних машинах рідко є таке різноманіття режимів.

— У невеликих посудомийках вартістю 5–6 тисяч гривень вручну обирають потрібний режим, — додає Артем Романов. — Нерідко пристрій оснащують системою від протікання. За необхідності клапан перекриває воду на шлангу й залишки йдуть у каналізацію. Для сімей із дітьми варто вибрати модель із блокуванням панелі управління. А машина з таймером дозволяє запрограмувати пристрій на потрібний час або на ніч, коли електрика й вода дешевші. Проте таку функцію також пропонують у дорожчих моделях.

Якість і швидкість роботи компактної посудомийки залежить від того, скільки в ній вбудовано розбризкувачів води.

У найдешевших моделях вони є лише внизу. В пристроїв середньої цінової категорії форсунки ставлять і вгорі.

— Також слід дивитися на форму сітки для завантаження посуду. Тримачі там можуть бути встановлені близько один до одного. Через це незручно розміщувати великі глибокі тарілки і салатники, — говорить продавець техніки Василь Хижняк, 34 роки. — Для тих, хто має двозонний лічильник електро­енергії, варто шукати модель із функцією "відкладений запуск". Вона вмикає машину в запрограмований час.

При виборі посудомийки звертають увагу на її економічність. Це залежить від класу енергоспоживання.

Найбільше енергії витрачають пристрої А-класу, найменше — А+++-класу. Більшість моделей за один цикл роботи використовують 8–10 л води. Економніші, на 5–7 л — коштують дорожче.

Тріснуту чашку може розірвати під час миття

— Присохлий старий бруд на кришках із-під каструль або на тарілках бажано відтирати вручну. Посудомийні машини зазвичай не справляються з таким. Особливо компактні недорогі моделі, — говорить киянка 38-річна Олена Березяк. За останні 10 років користувалася трьома моделями посудомийок. — Краще не завантажувати посуд із тріщинами, знімними ручками на кришках для сковорідок і каструлях. Не варто ставити в неї посуд із тонкого скла й порцеляни. Під дією високого тиску може тріснути. У мене таке було двічі з чашками.

Зараз ви читаєте новину «Компактні посудомийки встановлюють у навісних шафах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути