Киянка Лідія Гончар, 54 роки, готує тістечка "Кавові трикутнички". Вони не черствіють тиждень. Але їсти їх на ніч не варто — можна перебити сон.
Для тіста господиня розтирає яйця з цукром, додає борошно і чайну ложку порошку для випічки.
— За рецептом, треба додати дві столові ложки розчинної кави. Її треба розвести у воді, інакше гранули відчуватимуться у тісті, — каже. — Ще для випічки чищу грецькі горіхи. Цілі — наверх для красоти, а зламані подрібнюю і додаю в тісто. Випікають коржі у змащеній маслом формі 20–25 хвилин.
Для приготування глазурі Лідія Миколаївна змішує масло, сметану, цукор і какао.
— Усе треба підігріти на водяній бані. Постійно перемішую, щоб не пригоріло.
Готовий корж змащує глазур"ю.
— Розрізаю корж на трикутники, на кожен викладаю половинку горіха. Чим світліші горіхи, тим гарніше виглядають на темному фоні.
Для тіста:
150 г борошна
100 г цукру
3 яйця
1 ч. ложка розрихлювача для тіста
2 ст. ложки розчинної кави
75 г подрібнених волоських горіхів
Для глазурі:
50 г масла
3 ст. ложки сметани
2 ст. ложки цукру
6 ч. ложок какао
75 г цілих грецьких горіхів
Коментарі