Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 18:41

Катя Бужинська тримає гроші під червоним килимком

Шестикімнатна квартира поблизу київського палацу "Україна", де живе співачка Катерина Бужинська, 30 років, оздоблена за правилами фен-шую. До професіоналів не зверталась, усе робила за книжкою. Це китайське мистецтво управління енергіями води, землі, вогню й металу. В Україні мода на фен-шуй почалася в 1990-х. Тоді за квадратний метр роботи столичні дизайнери просили $2, тепер — $10. За консультацію — $3.

У вітальні Бужинської — камін з натурального каменю оніксу. На ньому розставлені фігурки хлопця і дівчини. Їх подарували Катерині після народження доньки Олени.

— Люблю парні предмети. Три роки тому я поставила біля ліжка квіти з двома метеликами, і скоро після того познайомилася з чоловіком. Китайці кажуть, метелики символізують безкінечність у коханні. А недавно подруга подарувала мені червоний коврик для грошей. Під нього кладу 100-гривневу купюру, щоб гроші затримувались у домі. Завжди вибираю великі гаманці, купюри не згинаю.

— Енергія в дім потрапляє через двері, тому вхід у квартиру має бути просторим, — каже Інна Волкова, консультант Міжнародного форуму фен-шуй. — У квартирах із вузькими коридорами і тумбою перед дверима господарі часто судяться з сусідами за дріб"язок. Їхнє життя скучне. Хол має бути великим. Спальня може бути малою. Якщо у вас студія (об"єднані кімната з кухнею. — "ГПУ"), відгородіть плиту від спального місця. Між дверима й вікнами поставте перегородку, хоча б декоративну. Інакше в домі не буде багатства.

Найчастіше до Інни звертаються з проханнями допомогти вийти заміж.

— 30-річна клієнтка була успішною в бізнесі, але їй зустрічалися лише одружені чоловіки. За місцем і часом народження я розрахувала, що їй бракувало енергії дерева. Порадила поставити ліжко на схід, розвести живі квіти. Через рік вона вийшла заміж за хлопця на шість років молодшого. Купили іншу квартиру.

Якщо туалет розташований на північному заході, чоловіки в родині будуть пригніченими, подружжя часто сваритиметься.

— Довше 10 років пара не протримає. Річ у тім, що північний захід — чоловіча сторона. Через каналізацію виходить енергія, а заодно і чоловіків забирає.

Для кухні Інна Волкова радить відводити місце на сході або південному сході.

— Через плиту на заході люди страждають на бронхіти, на північному заході — алергії. Відсуньте плиту від стіни на 1 метр. Стільницю або підлогу оздобте каменем, стіни пофарбуйте в жовтий колір. Якщо вікно кухні виходить на північ, можуть початися недуги крові. Обшийте деревом стіни, поставте живі рослини. Дерево є хорошим захистом.

Аби не хворіти на застуди, треба прибрати червоні предмети із заходу.

— Червоний і синій — сильні кольори, їх не може бути понад 10 відсотків у квартирі. Бежевий, пісочний, теракотовий — підходять усім.

Через плиту на заході люди страждають на бронхіти

Найсильніша енергія проходить по периметру квартири за півметра від стіни.

— Найпростіший спосіб не прогадати із стихією — це поставити ліжко посередині квартири, подалі від зовнішніх стін.

29-річний Віталій Дяченко, директор Лабораторії фен-шуй, за виїзд бере 500–1000 грн. Каже, проект будинку обходиться в середньому

в 5 тисяч гривень.

— Ми радимо, як спланувати житло. Звертаються до нас переважно жінки 30–40 років. При виборі агентства, передусім звертайте увагу на відгуки інших клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Катя Бужинська тримає гроші під червоним килимком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути