Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2009 17:08

Каналізацію маскують під штучний колодязь

Цього літа Станіслав Колодько, 27 років, із Білої Церкви добудував із батьком новий дім.

— Тепер треба замаскувати каналізаційний люк так, щоб він не псував своїм виглядом двір, — розмірковує Колодько. — Батько десь вичитав, що навколо нього можна зробити штучний колодязь. Вирішили обнести люк цеглою по колу. А з довгих планок, що залишилися після ремонту, зробити колодязь а-ля "журавель". З одного боку причепимо дитяче відерце для краси. А навколо засадимо барвінком чи мишачим горошком, щоб рослина обвивала цямрини колодязя.

Люк декорують чагарниками з гарним листям — лапчаткою, барбарисом. Як гілки зламати, вони швидко відростають. Це на той випадок, якщо кришку люка потрібно буде підіймати.

Валентина Левчук, 35 років, на каналізаційний люк встановила невелику скульптуру садового гнома.

— Навколо каналізації насадила седум. Ця рослина щільно покриває ґрунт навколо фігурки. Цвіте бордовими квітками, — розповіла жінка.

Повністю замаскувати люк можна за допомогою геотекстилю. Це матеріал стійкий до вологи, грибків і плісняви, не гниє. Каналізацію покривають шматком геотекстилю, засипають шаром ґрунту і висаджують на ньому очиток або живучку — рослини, які утворюють зелений килим. Якщо необхідно буде відкрити люк, можна зсунути геотекстиль із рослинами.

Зараз ви читаєте новину «Каналізацію маскують під штучний колодязь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути