вівторок, 04 вересня 2007 16:28

Якісна парасоля має сталеві спиці

Автор: фото: Reuters /Kang Jong-Min
  Дощі з вітром переслідували мешканців Сеулу влітку минулого року. Тоді Корея пережила кілька потужних тайфунів. Міцна парасоля повинна мати товстий стрижень, кажуть київські спеціалісти
Дощі з вітром переслідували мешканців Сеулу влітку минулого року. Тоді Корея пережила кілька потужних тайфунів. Міцна парасоля повинна мати товстий стрижень, кажуть київські спеціалісти

Киянин Володимир Кострач, 45 років, кілька тижнів тому потрапив під зливу.

— Я їхав з роботи, почався сильний лівєнь, — розповідає чоловік. — Прийшов до сестри, вона живе біля метро Лісова, побачила мене мокрого й каже: завтра зонтік тобі куплю. Принесла наступного дня — маленький такий, мужський.

Володимир Іванович каже, що сестра купила парасолю в переході на Лісовій за 8 грн. Чоловік вважає, що "це якісний товар, зі стальними шпицями". Думає, що прослужить йому кілька років.

Продавець парасольок на ринку біля метро Героїв Дніпра Ігор Павловодський, 29 років, уважає, що за такі гроші якісної не купити:

— Парасоля зі сталевими шпицями коштує від 45 гривень.

За словами продавця, в якісного виробу, що служитиме роками, спиці мають бути тільки зі сталі. Від неякісних алюмінієвих їх можна відрізнити за кольором: сталеві — блищать, а алюмінієві — матові. Купол доброї парасольки виготовляють із поліестру.

— Плащовка промокатиме, — каже Павловодський. — А ще треба звертати увагу на стрижень. Чим товщий — тим кращий. Тоді від сильного вітру не погнеться. А ось із чого зроблена ручка — не важливо. Аби було зручно тримати. Своїм покупцям я раджу брати напівавтомати. Мені здається, що вони найдовше служитимуть. Механіка — це вчорашній день, але й повним автоматам я не довіряю.

Із чого зроблена ручка — не важливо

Продавець зауважує, що найчастіше купують найменші парасольки, які складаються у чотири рази.

— Я людей попереджаю, що вони не дуже практичні. Бо від постійних складань шпиці швидше зношуються. Та народ не слухає: хоче компактну, щоб у сумку влазила. Ось ця, — чоловік розгортає одну у два складення, — хоч і більша за розміром, але, — трясе парасольку, — вітер її ніколи не виверне. У цьому плані парасолі-тростини — ідеальні. Але їх теж мало беруть. Не хочуть таскать у руках.

Павловодський торгує парасольками російського виробництва. Каже, що нині серед доступних за ціною вони найкращі:

— Люди часто запитують японські "Три слона". Вони вважаються чи не найякіснішими у світі. Мені пропонували взяти їх на продаж. Але я не брав, бо думаю, що то китайська підробка.

На столичних ринках парасолі зі сталевими спицями для дорослих коштують 45–85 грн залежно від розміру й матеріалу, з якого виготовлений купол. Якісних дитячих, скаржаться продавці, не випускають.

— У мене дитячі коштують від 10 гривень до 45, але в усіх алюмінієві шпиці, — розповідає продавець парасольок на ринку біля метро Шулявська Оксана Мироненко. — Це ж при першому великому вітрі її виверне навиворіт.





Парасолю сушать у закритому вигляді

Продавець парасольок Ігор Павловодський своїм покупцям радить сушити парасолі в закритому вигляді.

— Після дощу зонтик треба скласти й повісити десь, аби стікав. Розкладати не треба, бо мокра тканина розтягується, тому купол з часом провисатиме.


Фірмова річ коштує від 100 гривень

Парасолі "Три слона" у столиці можна купити в мережі магазинів "Дексон" (ТЦ "Городок", "Караван", "Променада").
— На базарах дуже багато контрабандних парасоль із Китаю, які продавці видають за "Три слона", — каже Дмитро Калюжний, 36 років, начальник відділу продажів компанії "АВК Імперія". Фірма представляє торговельну марку "Три слона" в Україні. — На справжніх парасольках "Три слона" на куполі є бирка, на якій кирилицею написано "Три слона". На цій же бирці є наклейка з транслітераційним написом: "Tri slona". На підробках на бирці пишуть англійською — "Three elephants".
Калюжний розказує, що шпиці парасоль "Три слона" виготовляють із якісної сталі, а купол — із поліестеру з тефлоновим покриттям.
— Це як на сковорідках, — пояснює. — У світі поки що таку технологію ніхто не використовує. Тефлонове покриття не пропускає вологи й легко чиститься.
Більшість парасольок "Три слона" — автомати.
— Це дуже практично, — веде далі Калюжний. — Якщо в людини зайняті руки чи їй швидко треба зайти у транспорт, то за одним натисненням кнопки парасоля розкладається, за іншим — складається.
Така парасолька коштує щонайменше 100 грн. Найвища ціна — майже 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Якісна парасоля має сталеві спиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути