понеділок, 15 жовтня 2012 07:15

Якісний плед не витирається на згинах

Вінничанка Світлана Сінельник, 55 років, має п'ять вовняних пледів. Не раз купувала їх на подарунок. Радить, як обрати якісний.

— Я купую пледи українського фабричного виробництва в магазинах, — розповідає Світлана Сінельник. — Спершу уважно оглядаю поверхню. Вона повинна бути рівною і гладкою, без ворсинок. Фактура — однорідною. Краї мають бути добре збитими, щоб не розпускалися по нитці. Пледи зберігають в упаковках. Придивіться, щоб на згинах не було потертостей. Якщо є, це ознака поганої якості. Плед швидко  втратить форму.

До вовни часто додають синтетику — акрил. Такі пледи приємніші на дотик,  але не такі теплі, як чисто вовняні, помітила Світлана Сінельник.

— Я купую пледи з новозеландської вовни. Вони пухнасті, довговічні. Пледи із лами та альпаки найтепліші. Така вовна не зношується і не кошлатиться. Для пом'якшення додають шерсть мериноса. Вища ціна — на пледи з верблюда. Верблюжий волос не фарбується. Ковдри з нього — завжди бежевого кольору.

Китайські синтетичні пледи коштують від 50 грн. Вітчизняні вовняні від 160. Із лами та альпаки — від 500 грн. Верблюжі — від 800 грн.

Пледи пере вручну при температурі +30°С. Не викручує під час полоскання. Натомість складає в кілька шарів і обережно витискає воду. Щоб висушити, розстеляє на підлозі простирадло та розкладає на ньому плед. Ковдри із синтетики, штучного хутра можна прати в машинці-автоматі в режимі делікатного прання.

Зараз ви читаєте новину «Якісний плед не витирається на згинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути