Ексклюзиви
неділя, 15 липня 2007 17:36

Двері з пресованого картону легко встановити самотужки

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
 

30-річний киянин Юрій Сидоренко кілька тижнів тому замінив двері у ванній і туалеті. Старі двері в його двокімнатній квартирі порозсихалися, коробка струхлявіла. Дешевше буде купити нові двері і замінити коробку, ніж лагодити старі, порадили майстри.

— На господарчому ринку на вулиці Юності глухі двері, без скла, коштують від 130 гривень,— розповідає Юрій.— У них дерев"яний каркас, обклеєний пресованим картоном.

Дерев"яні двері набагато дорожчі, пояснили продавці. Утім, із ними може бути більше проблем. Якщо дерев"яні двері неправильно сушили в столярному цеху, вони із часом деформуються від перепаду температур. Тому імпортні двері часто роблять збірними — із пресованого картону чи ДВП на дерев"яній рамі.

У столичній крамниці "Двері Білорусії" біля метро Либідська (вул. Велика Васильківська, 145/1) суцільне дверне полотно із сосни, покрите білою емаллю, коштує 522 грн. Заввишки 2 м, ширина — 0,60 м. На ширші двері ціна більша.

— Такі часто беруть у ванну і туалет,— каже менеджер Інна.— Обмірника в нас нема. Покупці повинні самі виміряти свою пройму для дверей. Доставка коштує 100 гривень.

Разом із коробкою і доставкою за двоє дверей доведеться заплатити близько 1500 грн, порахував Юрій. Шукати двері подався на Лівий берег. Там біля будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" і "Нова лінія" автофургон можна найняти і за меншу ціну.

У крамниці "Мир дверей" біля метро Позняки продають міжкімнатні й вхідні двері з України, Польщі та Італії. Найдешевші там коштують 199 грн. Вони теж із картонним наповненням.

У магазинах пропонують викликати обмірника за 45 гривень

— Такі стійкі до вологи,— запевняє менеджер Дмитро Маліков, 30 років. — Із пресованого паперу зроблено порожнисте наповнення, схоже на бджолині стільники. По периметру їх обрамлюють сосновим брусом, зовні обклеюють пресованим картоном.

В італійських дверях картон просочують антигрибковим розчином. Такі коштують близько 1400 грн. Імпортні двері комплектують фірмовими врізними завісами. Такі можна купити в спеціалізованих магазинах.

До полотна Маліков радить одразу купувати дверну коробку, бо в стару вони замалі або навпаки — завеликі. До українських і польських дверей в крамниці "Мир дверей" пропонують стандартну коробку. Італійці роблять регульовані рамки. Їх виставляють по полотну дверей.

— У будинках старше 20 років коробки відрізняються від тих, які роблять тепер, — каже Дмитро Маліков. — Тому туди краще брати регульовану коробку. У новобудовах можна ставити будь-яку.

У більшості спеціалізованих магазинів пропонують спершу викликати обмірника додому. У "Мире дверей" за виклик окремо беруть 45 грн. За доставку по Києву — 50–80 грн. Недорогі двері можуть привезти того самого дня. Якщо стіни рівні, проблем із встановленням дверей не буде. Майстрам знадобиться не більш як дві години.

Юрій Сидоренко заїхав у будівельний гіпермаркет "Епіцентр", що на столичному просп. Григоренка. Купував фарбу. Там і побачив міжкімнатні двері херсонського заводу "Новий стиль". Коштували 99 грн. Продавець розповів, що ці двері — соснові з картонним наповнювачем усередині. Вони легкі, тому їх просто встановлювати. Сидоренко купив у "Епіцентрі" два полотна завширшки 60 см. Ще взяв сім луток для дверної коробки і дві пари дверних завісів. За все заплатив 330 грн. Ще 80 грн віддав за доставку.

Двері ставив самотужки. Спершу склав дві коробки. Потім навісив і відрегулював полотно. На кожні пішло по 4 год. Щілину між коробкою і стіною заповнив монтажною піною.

— Найбільше поморочився з першими дверима,— згадує Юрій.— Бо раніше ставити двері мені ніколи не випадало. Виявилося, нічого складного.


Шпоновані двері коштують від 300 доларів

 

— Тепер часто купують для кімнат шпоновані двері,— розповідає Дмитро Маліков із магазину "Мир дверей".— Їх роблять із дерев"яних брусів, а зверху наклеюють шпон — зріз цінних порід дерева завтовшки 1–2 міліметри.

Італійці використовують шпон черешні, махагону і африканського горіха. У польських і українських виробників двері шпоновані дубом і буком. Найдешевші шпоновані двері коштують $300.

Дорогі двері, ціною від $400, привозять із-за кордону на замовлення. Їх доведеться чекати від 1–2 місяців. Для замовлення треба платити завдаток — половину вартості дверей.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Двері з пресованого картону легко встановити самотужки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути