Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2008 16:55

До білих суконь підбирають яскраві паски

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Дизайнерка Олена Даць пропонує вечірні шовкові сукні молочного кольору на бретелях із колекції ”Весна-літо-2009”. Їх декоровано зображенням гуцульських писанок. Плаття майстриня представила під час Українського тижня моди
Дизайнерка Олена Даць пропонує вечірні шовкові сукні молочного кольору на бретелях із колекції ”Весна-літо-2009”. Їх декоровано зображенням гуцульських писанок. Плаття майстриня представила під час Українського тижня моди

"Замість маленької чорної сукні в гардеробі сучасної жінки чільне місце займе маленька біла, — пророкує столична дизайнерка Анна Бублик, 26 років. — Я люблю білий колір. Він є виразним тлом для яскравих деталей — кишеньок, комірців та аксесуарів".

Під час показу одягу на Українському тижні моди дизайнери використали у своїх колекціях різноманітні відтінки білого — від білосніжного до кольору слонової кістки. Тканина — італійський шовк.

— Це тканина найвищого ґатунку. Пошитий з неї одяг неважко доглядати в домашніх умовах. Вам не потрібно буде щоразу здавати в хімчистку білу сукню, — пояснює дизайнерка Світлана Тегін, 37 років. Білі сукні вона прикрасила лакованими пасками червоного та чорного кольорів. Дизайнерка радить підбирати паски контрастні або в тон — ледь помітні.

Лілія Пустовіт пошила сукні вільного крою із заниженою талією. По діагоналі, як акцент, пришито сіро-синю рюшу. Ірина Каравай радить до білого плаття-олівця підбирати намисто золотого кольору та чорний капелюшок. У колекції "Диво дивнеє" Ольги Громової білі сукні пошиті на одне плече. Низ моделей багатошаровий, у формі трикутних складок оригамі. Талію підкреслено бузковим паском. На руках — високі рукавички в тон. Львів"янка Олена Даць тканину платтів молочного кольору прикрасила чорними принтами з орнаментом гуцульської писанки. Столична дизайнерка Людмила Кисленко пропонує носити приталені білі сукні, наче склеєні з горизонтальних атласних смужок.

Цього року до суконь дизайнери радять одягати якнайменше аксесуарів. Жіночі шиї прикрашають звужені чоловічі краватки, дрібні рюші та шовкові банти. Плаття декоровані виплетеними із вовни та льону квітами. Дизайнери пропонують одягати до білої сукні взуття з фігурними й кольоровими підборами.

Пістрява тканина не потребує аксесуарів

— Взуте до однотонного одягу кольорове взуття і лента у волоссі виглядатимуть стильно, — запевняє львів"янка Оксана Караванська.

За словами дизайнерки, як аксесуар до білої сукні пасуватиме невелика срібна або золотава сумочка з довгою ручкою-ланцюжком.

— Із 80-х у гардероб сучасної жінки повертається форма рукава  "летюча миша", — вважає столична дизайнерка Юлія Айсіна. — Довжина — міні. Спина обов"язково закрита. На грудях можна зробити невеликий виріз-крапельку.

Столичні магазини й салони пропонують класичні вечірні сукні до п"ят. Плаття з V-подібним вирізом й підкресленою широким паском талією, що переходить у летючу спідницю, купують найчастіше.

— Наші клієнтки надають перевагу шовковим сукням, — говорить Людмила Борщагівська, 34 роки, власниця салону вечірніх суконь "Ангел Ко", що на столичному просп. Перемоги. — Нині найпопулярніші сукні із завуженим низом. Вони тримаються на стегнах за допомогою широкої резинки й мають об"ємний широкий рукав "летюча миша".

Модна райдужна кольорова гама — плавний перехід від стриманого до яскравого кольору або ж від світлого до темного. Жінки віддають перевагу кольоровим сукням, бо пістрява тканина не потребує додаткових аксесуарів.

— Кольорові сукні скрадають зріст, тому гарніше сидітимуть на високих панянках. Пишним жінкам широкий рукав личитиме, однак звужений низ  підкреслить важкі стегна, — запевняє Борщагівська. — Тому головне — одягнути високі підбори.

Зараз ви читаєте новину «До білих суконь підбирають яскраві паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути