неділя, 15 липня 2007 17:16

Для літнього вбрання беруть італійський шовк

Столичний модельєр Світлана Нікітчина, 39 років, шиє одяг із натуральних тканин — шовку, льону та шкіри. Їх привозять на замовлення з Італії. Метр тканини від Каваллі або Гуччі коштує від 360 грн.

"ASL", магазин-ательє Нікітчиної, розташований на першому поверсі старовинної будівлі на столичній вул. Саксаганського, 60б. Більшість одягу з колекції "Літо-2007" розкупили одразу після показу, розказує продавець. На стелажах висять залишки.

— Цього літа я поставила собі мету — пошити спідницю для ділової жінки, — розказує дизайнерка. Говорить російською. — Чи не всі мої клієнтки звикли до шаленого темпу життя. Тому зазвичай носять брюки. Я спробувала нагадати їм, що вони передусім жінки — витончені й беззахисні.

Шовкова сукня-футляр із колекції Нікітчиної коштує 740 грн. Спідниця-тюльпан із загнутими всередину пелюстками — 1130 грн. Довга вечірня сукня тримається на золотавому кільці, яке вдягають на шию. Донизу вона спадає складками. Коштує 1490 грн.

Для свого одягу Нікітчина вибирає шовк, що імітує батік — розписну тканину.

— У Києві спека, — веде далі Світлана. — Тому для колекції я вибирала найкращі для такої пори кольори й тканини.

Вечірня сукня тримається на золотавому кільці на шиї

Також у колекції є речі з тонкого плетеного трикотажу. В ательє є машинки для в"язання. Натуральні нитки привозять із Німеччини. Трикотажний костюм — блуза зі спідницею — можна купити за 380 грн.

— Прати такий одяг треба обережно, вручну у воді до 40 градусів, тоді він довго носитиметься, — радить модельєр.

Одяг можна замовити. Ціна буде такою самою, як і на готові вироби. Ексклюзивна робота дорожча на 20%.

— Якось до нас зайшов російський актор Ігор Ліванов, — згадує жінка. — Шукав кофтинку для дружини, але врешті накупив шкіряного одягу для себе.

Нікітчина шила костюми для телесеріалів "День народження Буржуя", "Небо в горошок" та "Країна глухих". Зараз шиє вбрання для бенефісу Ади Роговцевої, що відбудеться в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Для літнього вбрання беруть італійський шовк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути