вівторок, 20 березня 2007 16:12

Австралійці зшиють плаття зі слизу

Австралія може зробити переворот в індустрії моди. Тут мають намір створити слизисте плаття, що отримується в результаті процесу бродіння з використанням бактерій з вина і пива.

Гар Гасс з університету Західної Австралії говорить: "Ми працюємо над цим для того, щоб спонукати людей більше говорити про те, якою їм бачиться індустрія моди в майбутньому, про можливості використання інших матеріалів замість звичайної тканини".

Гару Гасс також займається написанням наукової фантастики, говорить, що йому прийшла в голову ідея створити подібний одяг в той час, коли він працював на винограднику багато років тому. Він пояснює, що при попаданні кисню в бочку відбувається утворення зверху в"язкого шару. Цей шар є клітковиною, що її виробляють бактерії acetobacter як побічний продукт при перетворенні вина на винний оцет.

Для створення одягу Гарі Гасс і його колеги вирішили використовувати надувну ляльку, яку вони обмазали масою з такої целюлози. Після того, як плаття набувало закінченої форми, ляльку видаляли, передають "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Австралійці зшиють плаття зі слизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути