Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 07:30

Альтанку обшивають вагонкою

— Встановив у дворі альтанку, щоб було де посидіти з кавою в холодку. Поставив усередині столик і м'яке крісло. Оббив дерев'яною вагонкою, — говорить Тарас Подоляк, 48 років, зі Сміли на Черкащині.

Для будівництва альтанки використовують деревину хвойних порід — сосну, модрину, а також дуб. Споруда розміром 3×3 м добре стоятиме на точковому фундаменті. Для нього по кутах цементують чотири опори, а посередині ставлять п'яту.

— Ділянка під альтанку має бути на півтора метра більша за розмір конструкції. Стовпчики під фундамент роблять із цегли, — розповідає інженер-будівельник 36-річний Валентин Чистоколов із Житомира. — 10 цеглин треба скласти по дві в п'ять рядів. З'єднати цементним розчином. Для міцності між цеглинами встановлюють залізні прути. 20 сантиметрів прута вмуровують усередині, ще 20 — залишають над землею.

На зачищеній ділянці вбиває кілки. З'єднує їх шнурком чи жилкою. На кутах і посередині викопує ями глибиною 30 сантиметрів — приблизно на півтора штика лопати. У них цементує стовпчики, щоб було видно тільки верхній шар цегли.

Основу альтанки збирають з п'яти дерев'яних брусів завдовжки 3 м. З чотирьох викладають квадрат, а п'ятий кріплять посередині між двома протилежними балками. Так конструкція триматиметься надійніше. До основи кріплять стовпи з таких же брусів висотою 2,3 м. На них кладуть опори даху. Для нього потрібні дошки завдовжки 4,25 м, перетином 10×5 см. Їх з'єднують посередині методом "упівдерева".

— Для покриття зручно використовувати тонку бітумну черепицю. Вона не важка, гнучка та добре тримається.

Альтанку оббивають вагонкою. Потім лакують чи фарбують речовинами, які захищають від вологи.

Зараз ви читаєте новину «Альтанку обшивають вагонкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути