Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 16:35

Зелений борщ варять із лободи та щавлю

Зелений борщ із лободи варить 50-річна Наталія Ісаченко з Ніжина на Чернігівщині. Лободу з великими листочками, що схожі на молоді виноградні, вона спеціально вирощує на городі.

— Тільки лобода не кисла, тому треба ще щавель додавати, — каже Ісаченко. — Скільки лободи, стільки й щавлю кидаю.

Наталія варить м"ясний бульйон, кладе в нього картоплю. Коли та звариться, вкидає помиту й порізану зелень. Заправляє засмажкою з моркви та цибулі.

— Жодних круп для борщу не треба, — пояснює жінка. — Хіба квасолю любите, то можна додати. Але тоді борщ вариться довго.

Із лободи борщ можна готувати все літо. Однак найсмачніший виходить із молодого листя.

Зараз ви читаєте новину «Зелений борщ варять із лободи та щавлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути