понеділок, 12 серпня 2019 05:50

Збитень із ягід готують у двох посудинах

— Збитень — це стародавній медовий напій. Його готували з пряних трав, — розповідає киянка 36-річна Леся Крищук. — Напій так назвали за спосіб приготування у двох різних посудинах. В одній тримали трав'яний настій, у другій — мед. Потім змішували, збиваючи.

Кип'ятить 2 л води, знімає з плити та трохи охолоджує. Додає по 2 склянки малинового соку та меду. Напій доводить до кипіння, зменшує вогонь і томить 2 год., помішуючи й знімаючи періодично піну. Вимикає вогонь, охолоджує до кімнатної температури.

— Тут і присмачую прянощами. Ріжу третину стручка гострого перцю та паличку кориці.

Додає 2 ст. л. дріжджів і настоює 12 год. Після цього напій переливає в банку, щільно закриває і на місяць ставить у погріб. Потім проціджує через два шари марлі та розливає в пляшки. Зберігає в прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Збитень із ягід готують у двох посудинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути