Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 06:51

Запіканку з цвітної капусти готують 45 хвилин

Автор: www.livejournal.com
  Для запіканки цвітну капусту проварюють до напівготовності. Інакше у духовці перетвориться на пюре
Для запіканки цвітну капусту проварюють до напівготовності. Інакше у духовці перетвориться на пюре

— Запаслася на зиму цвітною капустою, щоб пекти гратен. Це запіканка, ніжна з середини та хрустка зовні. Інгредієнти прості, тому й страва дешева, — говорить 53-річна Світлана Левицька з Конотопу Сумської області. — З цвітною капустою мороки мало. Замочити і спекти. Виходить смачна та ситна вечеря.

Замочує кілограмову головку цвітної капусти у підсоленій воді на 5 хв.

— Солі не жалію. Вона має очистити капусту від забруднень і шкідників.

Промиває і розрізає на суцвіття. Доводить до кипіння у 2 л води. Варить капусту 3 хв. Скидає на друшляк і промиває в холодній воді.

— Суцвіття мають бути напівготові. Якщо їх повністю зварити, то перетворяться в пюре.

Натирає на крупній тертці морквину. Нарізає кубиками два середніх жовтих болгарських перці. Обсмажує їх на олії 5 хв.

У форму для запікання викладає підготовлену цвітну капусту.

— Щоб страва була ситніша, додаю в запіканку 0,5 кілограма м'ясного фаршу з тертою сирою цибулею.

Всипає у фарш по 1/2 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Додає до овочів. Подрібнює п'ять-шість гілочок кропу і п'ять зубчиків часнику. Посипає запіканку.

Робить соус. Гріє 0,5 л молока, не доводячи до кипіння. На невеликому вогні чи в мікрохвильовці розтоплює 50 г вершкового масла. На сковороду насипає 50 г борошна. Помішуючи, обсмажує 2 хв. і додає масло й молоко. Перемішує вінчиком, щоб не залишилося грудок. На середньому вогні доводить суміш до кипіння. Зменшує вогонь і за 1 хв. вимикає. Насипає по 1/3 ч. л. мускатного горіха, солі та меленого чорного перцю.

— До соусу додаю твердий сир. Без нього вершковий смак буде не такий яскравий.

Натирає на крупній тертці 150 г твердого сиру. Відкладає 50 г, а решту додає в соус. Перемішує все. Поливає соусом запіканку. В окремій мисці з'єднує відкладений сир і 40 г панірувальних сухарів. Перемішує і посипає сумішшю страву. Ставить її у духовку, розігріту до 18°С на 45 хв.

Зараз ви читаєте новину «Запіканку з цвітної капусти готують 45 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути