У столичних супермаркетах продають заморожені очищені жаб"ячі лапки. У "Мегамаркеті" на Шулявці вони коштують 90 грн/кг. У мережі "Сільпо" півкілограма купують за 45 грн.
Готовий делікатес у ресторанах вартуватиме від 12 грн за 100 г.
— Моя дівчина нещодавно повернулася з Америки, там куштувала жаб. Попросила відвести її до ресторану посмакувати лапками у Києві. Я страву спробував уперше, — розповідає киянин Максим Бір, 27 років.
Пішли до ресторану "Лямур" на Набережно-Хрещатицькій 17/18. Тут порція жаб"ячих лапок коштує 75 грн.
— Дуже смачно. Порція невелика, грамів 250. М"ясо м"яке, соус із цікавим кисло-солодким присмаком. Якщо із холодним соусом їсти, то страву добре запивати білим вином, — продовжує Максим. — Після того, як спробував, тиждень ходив обідати у "Лямур". Смакота.
У ресторані "Корсарі" на вулиці Сагайдачного, 14 порція коштує 50 грн.
— Найсмачніші лапки у ресторані "Філіні", — каже киянка Олена, 29 років. — Але я куштувала жаб у Парижі, з ними київські не зрівняти. Там м"ясо значно ніжніше, наші кухарі так готувати не вміють.
У відділі кулінарії супермаркету "Симпатик" поблизу Південного вокзалу 100 г смажених лапок вартують 12 грн.
Страву дешевше приготувати власноруч. На сковорідку вилити столову ложку олії, подрібнені цибулину й зубок часнику. Потім кинути лапки. М"ясо ніжне, готується за 10 хвилин. До підсмажених лапок влити 100 г білого вина, додати базиліку на смак, перцю й солі. Коли вино википить, можна їсти.
Півкілограма страви обійдеться щонайбільше у 55 грн.
Коментарі
2