Ексклюзиви
Понеділок, 26 травня 2008 15:24

Жаб"ячі лапки смажать 10 хвилин

У столичних супермаркетах продають заморожені очищені жаб"ячі лапки. У "Мегамаркеті" на Шулявці вони коштують 90 грн/кг. У мережі "Сільпо" півкілограма купують за 45 грн.

Готовий делікатес у ресторанах вартуватиме від 12 грн за 100 г.

— Моя дівчина нещодавно повернулася з Америки, там куштувала жаб. Попросила відвести її до ресторану посмакувати лапками у Києві. Я страву спробував уперше, — розповідає киянин Максим Бір, 27 років.

Пішли до ресторану "Лямур" на Набережно-Хрещатицькій 17/18. Тут порція жаб"ячих лапок коштує 75 грн.

— Дуже смачно. Порція невелика, грамів 250. М"ясо м"яке, соус із цікавим кисло-солодким присмаком. Якщо із холодним соусом їсти, то страву добре запивати білим вином, — продовжує Максим. — Після того, як спробував, тиждень ходив обідати у "Лямур". Смакота.

У ресторані "Корсарі" на вулиці Сагайдачного, 14 порція коштує 50 грн.

— Найсмачніші лапки у ресторані "Філіні", — каже киянка Олена, 29 років. — Але я куштувала жаб у Парижі, з ними київські не зрівняти. Там м"ясо значно ніжніше, наші кухарі так готувати не вміють.

У відділі кулінарії супермаркету "Симпатик" поблизу Південного вокзалу 100 г смажених лапок вартують 12 грн.

Страву дешевше приготувати власноруч. На сковорідку вилити столову ложку олії, подрібнені цибулину й зубок часнику. Потім кинути лапки. М"ясо ніжне, готується за 10 хвилин. До підсмажених лапок влити 100 г білого вина, додати базиліку на смак, перцю й солі. Коли вино википить, можна їсти.

Півкілограма страви обійдеться щонайбільше у 55 грн.

Зараз ви читаєте новину «Жаб"ячі лапки смажать 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода