Українці віддають перевагу м"ясним стравам, наприклад, голубцям, котлетам, що подаються, скажімо, з гречаною кашею. Та улюбленим гарніром залишається картопля.
Поляки обов"язково готують коропа. Ще одна традиційна страва — "Борщик з вушками" — схожий на буряковий узварчик з галушками. Обов"язково печуть маковики, сирники.
На новорічному столі в японців обов"язково мають бути священний рис та макарони. Це символізує довголіття в Новому році.
В"єтнамці полюбляють усе з грибів. Їх вважають еліксиром молодості. Також в усі страви додають всілякі овочі та молоду зелень, які символізують силу.
Узбецький святковий стіл не обходиться без традиційного плову з м"ясом.
Росіяни смажать порося і випікають "кулебяки". Обов"язкові на святковому столі млинці з маслом та червоною ікрою.
Французи мають на столі сир та чорну ікру. Завжди готують салати та гарячі страви з гусячої печінки з грибами.
Німці називають свою кухню важкою, бо в ній багато м"яса. На Новий рік готують національну страву "айзбайн" — запечену на вогні свинячу ногу.
Італійці на Різдво та Новий рік випікають традиційний здобний пиріг "панетоні", схожий на українську паску.
Коментарі