понеділок, 30 липня 2018 07:11

Вино з порічок настоюють три місяці

— Вино з червоної смородини робити швидко. Так само його й випивають, — каже 44-річна Олена Якимець із міста Сокаль Львівської області. — Але треба чекати, доки вистоїться.

Миє 1,5 кг порічок й чавить ложкою. Перекладає в 3-літрову банку. Варить сироп — 1 кг цукру на 1,5 л води. Вливає до ягід. Банка має бути не повною. Замотує горло марлею. Перемішує суміш дерев'яною ложкою двічі на день, щоб поверхня не вкривалася цвіллю. За тиждень проціджує напій крізь чотири шари марлі. Переливає в чисту банку, закриває кришкою з гумовою трубкою, один кінець якої опускає у вино, інший — в банку з водою

— Так вуглекислий газ з вина виходитиме не в повітря, а у воду, — пояснює господиня.

Вино бродить у теплому місці 1,5 місяця. Коли на дно випадає осад й напій стає прозорим, переливає його в пляшки. Настоює ще 1,5 місяця в прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Вино з порічок настоюють три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути