понеділок, 25 червня 2018 07:51

Віденський пиріг посипають мигдалевими пелюстками

Автор: WWW.EDIMDOMA.RU
  Готовий віденський пиріг посипають цукровою пудрою. Подають із збитими вершками, морозивом або горіхами. Смакує до кави та десертного вина
Готовий віденський пиріг посипають цукровою пудрою. Подають із збитими вершками, морозивом або горіхами. Смакує до кави та десертного вина

— Вперше скуштувала віденський пиріг зі вишнями в одній кав'ярні — каже 29-річна Оксана Білоус зі Львова. — На смак він солодко-кислий, ніжний. Смакував із холодним чаєм. Попросила в кухаря рецепт. Поки триває сезон вишень — готую для родини щонеділі.

За легендою рецепт цього пирога створили у Відні для королівської родини. Його подають зі збитими з цукровою пудрою вершками, морозивом, горіхами. Замість свіжих вишень можна використовувати морожені.

Оксана Білоус розігріває духовку до 180°C. 0,5 кг вишень миє, видаляє кісточки. Висипає в друшляк, аби стік сік.

— Для краси вишні можна порізати кружечками.

Міксером збиває 200 г масла із 150 г цукру — доки кристалики цукру не розчиняться. По одному додає чотири яйця. На маленькій швидкості перемішує з маслом. У пишну білу масу додає кілька крапель ванільного екстракту або пакетик ванільного цукру.

— Якщо замість вершкового масла додати маргарин, пиріг буде глевким, — каже господиня. — І здоров'ю шкодить.

Кілька разів просіює 200 г борошна, додає чайну ложку розпушувача, дрібку солі. По столовій ложці всипає борошно в збиту масу. Повільно змішує. Круглу форму застеляє пергаментом і змащує вершковим маслом. Викладає тісто в форму, зверху — вишні.

— Чим більше вишень — тим смачніший пиріг. Якщо любите солодкий — можна вишні посипати цукром ще зверху.

Віденський пиріг випікає 20–25 хв., не змінюючи температури в духовці. Якщо вишень багато — випікати треба на 5–10 хв. довше. Готовий виріб господиня виймає й посипає мигдалевими пелюстками. На 5 хв. знову ставить у піч. Охолоджує, посипає цукровою пудрою.

— Дітям пиріг подаю з молоком. Дорослі цей десерт полюбляють із сангрією — іспанським вином із цитрусових і ягід. Смакує він і з холодною кавою.

Зараз ви читаєте новину «Віденський пиріг посипають мигдалевими пелюстками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути