пʼятниця, 09 грудня 2011 00:45

Варені з цукром вершки стоять годину

Столичний бармен 29-річний Сергій Міщенко часто пропонує жінкам вершковий коктейль із горілкою.

— Його легко готувати й удома. Коли роблю коктейлі, часто експериментую, але у вершковий завжди кладу те саме. Лише інколи горілку замінюю коньяком. Смак тоді виходить м'якший. Для однієї людини готую не більше 250 г напою. Таке міжнародне правило для коктейлів,  його дотримуються всі бармени.

Для компанії Сергій робить кілька порцій. Бере по 300 г горілки та вершків 30% жирності, столову ложку розчинної кави, півсклянки цукру, ванілін на кінчику ножа.

Змішує вершки і цукор, у невеликій каструлі доводить до кипіння. Коли починають підніматися, прибирає з вогню. Додає каву й ванілін, розмішує. Залишає настоюватися  годину. Проціджує напій через марлю і додає горілку.

— Переливаю суміш у пляшку і ставлю в холодильник. Тоді коктейль загусне. Розливаю по склянках, ставлю соломинку і паличку для розмішування. Найкраще смакує з вершковими або горіховими тістечками.

Зараз ви читаєте новину «Варені з цукром вершки стоять годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути