Столичний бармен 29-річний Сергій Міщенко часто пропонує жінкам вершковий коктейль із горілкою.
— Його легко готувати й удома. Коли роблю коктейлі, часто експериментую, але у вершковий завжди кладу те саме. Лише інколи горілку замінюю коньяком. Смак тоді виходить м'якший. Для однієї людини готую не більше 250 г напою. Таке міжнародне правило для коктейлів, його дотримуються всі бармени.
Для компанії Сергій робить кілька порцій. Бере по 300 г горілки та вершків 30% жирності, столову ложку розчинної кави, півсклянки цукру, ванілін на кінчику ножа.
Змішує вершки і цукор, у невеликій каструлі доводить до кипіння. Коли починають підніматися, прибирає з вогню. Додає каву й ванілін, розмішує. Залишає настоюватися годину. Проціджує напій через марлю і додає горілку.
— Переливаю суміш у пляшку і ставлю в холодильник. Тоді коктейль загусне. Розливаю по склянках, ставлю соломинку і паличку для розмішування. Найкраще смакує з вершковими або горіховими тістечками.
Коментарі