понеділок, 04 вересня 2017 05:05

У м'ясний хліб замотують яйце

— Замість рулетів печу м'ясний хліб. Усередину кладу варені яйця. Така начинка і смак розбавляє, і на тарілці краще лежить, — каже киянка Поліна Лакійчук, 32 роки.

Ріже дрібно дві середні цибулини і підсмажує із оливковою олією до золотистого кольору. Знімає з плити. Варить круто чотири яйця. Вмикає духовку на 180°С, щоб нагрілася. У глибоку миску кладе по 0,5 кг свинячого та яловичого фаршу.

— У фарш можна порізати одну перчину солодкого перцю. Страва буде соковитіша.

Розбиває у фарш два яйця, додає смажену цибулю, два зубчики часнику, петрушку, пів чайної ложки солі та третину — чорного меленого перцю. Перемішує. Мастить високу форму для запікання олією.

— Я беру хлібну, у вигляді цеглини.

Кладе в неї половину фаршу і розкладає на поверхні рядком варені яйця. ­Зверху накриває рештою фаршу. Ставить хліб у духовку на 1 год. Виймає і ріже через 10–15 хв., коли він трохи охолонув.

— Якщо порізати одразу, шматки будуть нерівні й кришитимуться під ножем.

Зараз ви читаєте новину «У м'ясний хліб замотують яйце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути