— Страшно люблю кабачки, — каже Ірина Лучанська із Ладижина на Вінниччині. — Півгороду ними засадила. Смажу, роблю млинчики, ікру та рагу. До середини літа це все набридає. Торік почала готувати кабачкове карпаччо.
Молодий кабачок нарізує кружальцями завтовшки 1–2 мм та опускає в миску з крижаною водою. Витискає сік з півлимона. Вкидає заморожені кубики льоду.
— Дати постояти 15 хвилин. Доки охолоджується кабачок, готую заправку з 3 столових ложок оливкової олії та 1 — лимонного соку. Картоплечисткою нарізаю 100 грамів пармезану.
Охолоджений кабачок викладає на плоску тарілку кожен шматок окремо. Перекладає сиром.
— Поливаю заправкою, притрушую крупною сіллю і чорним перцем. Цю страву з'їдають одразу, не можна готувати про запас. Найкраще запивати білим вином. Після карпаччо розігрується апетит.
Італійський пиріг з кабачками готує до сніданку. Для страви бере два кабачки, чотири яйця, 80 г пармезану, півцибулини, зубчик часнику, 2 ст. л. борошна та невеликий пучок базиліку і пучок молодих листків червоного буряка.
— Один кабачок натираю на тертку, інший ріжу кружками. На сковорідці обсмажую дрібно нарізані півцибулини, зубчик часнику. Додаю потертий кабачок і обсмажую, доки стане м'яким. Додаю порізаний базилік та листя буряка й смажу кілька хвилин.
Натирає 80 г пармезану, чотири яйця збиває блендером із 2 ст. л. борошна, сіллю й перцем. Вливає яйце в обсмажені овочі.
— Форму змащую олією, викладаю кабачкові кільця. Заливаю яєчною сумішшю. Запікаю 20–25 хвилин. Посипаю пармезаном і подаю.
Коментарі