Пʼятниця, 28 листопада 2008 17:20

У домашню халву додають родзинки і горіхи

29-річна Світлана Пономаренко із села Лисянка Черкаської області робить халву.

— Рецепт розповіла жінка в потязі. Ніколи не думала, що домашня халва вийде смачною й кольором, як магазинна, — каже Пономаренко.

Для десерту підсмажує в духовці 2 склянки лущеного сирого соняшникового насіння. Тим часом смажить до золотистого кольору 2 склянки борошна.

Охолоджене насіння двічі перемелює на м"ясорубку. Потім зсипає компоненти в каструлю, додає склянку горіхів, півсклянки родзинок й дві пачки ванілінового цукру:

— Окремо доводжу до кипіння півсклянки олії й стільки ж молока із 2,5 склянками цукру. Виливаю в суміш з перемеленим насінням і ретельно перемішую. Виходить густіше за сметану. Готову халву виливаю в лоток. Коли загусне, ріжу на квадратики, щоб зручно було брати.

Зараз ви читаєте новину «У домашню халву додають родзинки і горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода