29-річна Світлана Пономаренко із села Лисянка Черкаської області робить халву.
— Рецепт розповіла жінка в потязі. Ніколи не думала, що домашня халва вийде смачною й кольором, як магазинна, — каже Пономаренко.
Для десерту підсмажує в духовці 2 склянки лущеного сирого соняшникового насіння. Тим часом смажить до золотистого кольору 2 склянки борошна.
Охолоджене насіння двічі перемелює на м"ясорубку. Потім зсипає компоненти в каструлю, додає склянку горіхів, півсклянки родзинок й дві пачки ванілінового цукру:
— Окремо доводжу до кипіння півсклянки олії й стільки ж молока із 2,5 склянками цукру. Виливаю в суміш з перемеленим насінням і ретельно перемішую. Виходить густіше за сметану. Готову халву виливаю в лоток. Коли загусне, ріжу на квадратики, щоб зручно було брати.
Коментарі