Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2011 05:45

У баклажани загортають авокадо з часником

Автор: фото з сайта www.knigavkusov.ru
  Баклажанові рулети начиняють пастою із сиру, горіхів, часнику та зелені. Прикрашають помідорами і базиліком
Баклажанові рулети начиняють пастою із сиру, горіхів, часнику та зелені. Прикрашають помідорами і базиліком

Кухарка дитячого садка киянка Олеся Зайченко, 46 років, купує на базарі баклажани. Обирає молоді, із чорними лискучими боками. Відраджує інших покупців від світлих на колір овочів.

— Баклажан, як старіє, зверху наче вицвітає. Насіння стає твердим, хрустить на зубах. Такий овоч уже токсичний, хоча зараз виводять і безпечні сорти. Але старий баклажан нагадує поролон, має неприєний присмак.

Готує вдома грузинську страву — баклажани з горіхами. Нарізує два плоди кружальцями, добре солить і відставляє на півгодини, щоб пустили сік. Потім промиває холодною водою.

— Так стануть сухішими, із них змиється зайва сіль. Потрібна вже натяглася в м'якоть. Обсмажую кружальця на олії на середньому вогні. Із кожного боку приблизно по 2 хвилини. Якщо на сильному полум'ї — пригорять, на слабшому — наберуться олії та розкиснуть. Смак зіпсується.

Смажені баклажани складає на тарілку стосом. Під один її край кладе сірникову коробку. Так олія з овочів стече до нижнього краю.

— Перепускаю через м'ясорубку склянку горіхів і великий зубець часнику. Змішую із 100 грамами майонезу. Масу викладаю на охолоджені баклажани. Подаю до гарячої картоплі без масла, пісного борщу. Чоловіки їдять до горілки.

Для гостей баклажани ріже повздовж, смажить смужками. Готові просушує в кількох серветках. Охолоджує і робить начинку.

— Викладаю в миску пропущений через сито або м'ясорубку свіжий сир. Якщо сухий, доливаю кілька чайних ложок окропу або нежирного йогурту. 150 грамів сирної маси змішую зі 100 грамами мелених горіхів. Додаю дрібно порізаний кріп. Капаю на смак соєвим соусом.

Масу намащує на смужки, усередину кладе по шматочку свіжого помідора. Ножем  загортає рулети, заколює зубочистками. Зверху посипає зернами граната.

— Колись вичитала і приготувала для начальства рулети з начинкою з авокадо. На один баклажан тоді купила два стиглих фрукта. Почистила їх від шкірки, м'якоть розтерла виделкою. Баклажани смажила як зазвичай.

Два зубці часнику подрібнюють, змішують зі жменею мелених горіхів та авокадовим пюре. Масу солять, викладають на смажені смуги баклажанів. Додають по шматку свіжого помідора. Рулети скручують і заколюють. Помідори видно зсередини.

— Баклажани з авокадо треба з'їдати зразу, бо начинка швидко темнішає і втрачає смак. Страва дорогувата, але пікантна. Часник гріє, авокадо холодить. Такі рулети краще готувати до особливих дат.

Зараз ви читаєте новину «У баклажани загортають авокадо з часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути