понеділок, 12 листопада 2012 07:30

Тушонку роблять у духовці

— На осінь підросли гуси. Всіх зарізала. Половину поклала в морозильну камеру, з решти рішила зробити домашню тушонку, — розповідає 65-річна Ольга Голубенко із села Ковалівка на Полтавщині. — Возитися з нею треба півдня, бо м'ясо довго тушиться.

Спочатку жінка розбирає птицю на шматки. М'ясо годину відварює. Розкладає в літрові пропарені банки.

— Перед тим виймаю кістки, щоб більше шматків вмістилося в банку. Заливаю доверху бульйоном, в якому перед тим варила м'ясо. На дно кладу чотири-п'ять горошин чорного перцю, лавровий листок. Не більше, бо м'ясо гарно вбирає його аромат, може стати гірким. Зверху сиплю чайну ложку солі. Ставлю в духовку, накриваю кришками, щоб менше випаровувалася вода. Тримаю на маленькому вогні 3-4 години після того, як у банках закипить. Має гарно протушитися кожний шматок. Коли хоч один буде сирий, в погребі позривають кришки.

М'ясо можна не варити попередньо, води в банки не доливати.

— Без рідини вийде м'ясо у своєму соку, але трохи сухувате. Найкраща тушонка з різних видів птиці. Можна змішувати качку, гуску, курку. Свинину краще не додавати.

Зараз ви читаєте новину «Тушонку роблять у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути